avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ducere la indeplinirie decizie civila reintegrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ducere la indeplinirie decizie civila reintegrare

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu privire la urmatoarea problema
Un salariat care a castigat in instanta (in data de 31.10.2011) anularea deciziei de concediere a facut cerere de reintegrare la data de 01.11.2011, dar decizia civila nu a fost inca redactata ci doar afisata pe site-ul instantei.
Pentru a putea duce la indeplinire dispozitivul hotararii banuiesc ca trebuie sa astept redactarea acesteia nu doar afisarea (pe scurt a hotararii) pe site-ul instantei .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 4 Noiembrie 2011
Felicitari userului rosu gheorghe! Uneori, hotararea, chiar de la momentul pronuntarii ei, se da cu executie imediata, dar provizorie, pana la rezolvarea cailor de atac (executie vremelnica).
La art. 278 din Codul de procedura civila se prevede ca hotararile primei instante sunt executorii de drept cand au ca obiect plata salariilor sau a altor drepturi derivate din raportul juridic de munca.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
Bojan I.M., Mediator
freeelis...nu iau pe nimeni la misto si nici va ironizez. Pur si simplu nu am inteles rationamentul Dvs raportat la cazul in discutie.

Apreciez solutiile date de Dvs in alte spete insa in cazul de fata nu inteleg rigiditatea in abordare. Avem in fata o hotarare pronuntata despre care partile au cunostinta si vor sa o puna in aplicare..... care este impedimentul?

Later edit: Dupa o rapida cautare in forum constat ca in 2009 erati de parere ca se poate pune in executare la momentul pronuntarii. S-a schimbat ceva intre timp?

freeelis Consilier juridic

"Din momentul pronuntarii poate fi pusa in executare aceasta hotarare, dar avand in vedere ca pana la comunicarea dureaza ceva timp , se pune in executare dupa ce a fost comunicata ... intrucat nu se poate face dovada castigarii acelui litigiu. "

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
Bojan I.M., Mediator
bpcs a scris:

freeelis...nu iau pe nimeni la misto si nici va ironizez. Pur si simplu nu am inteles rationamentul Dvs raportat la cazul in discutie.

Apreciez solutiile date de Dvs in alte spete insa in cazul de fata nu inteleg rigiditatea in abordare. Avem in fata o hotarare pronuntata despre care partile au cunostinta si vor sa o puna in aplicare..... care este impedimentul?

Nu a zis nimeni ca exista vreun impediment .. eu am spus rationamentul in conditiile in care nu exista fizic acea hotarare, intrucat pot exista multe nereguli dupa redactarea hotararii ...

in speta, o parte doreste s-o puna in executare doar pe simplu fapt ca se stie care este solutia si nu pe ceva scriptic.

In general, o hotarare judecatoreasca se pune in aplicare numai dupa ce s-a obtinut o copie legalizata si nicidecum pe vorbe ca doar ambele parti cunosc solutia instantei ... se poate proba cumva aceasta luare la cunostinta ?

Este valabila doar hotararea redactata.Si atat.
In general, sunt putine cazurile in care o hotarare judecatoreasca se pune in aplicare de bunavoie. Legiuitorul nu ne da prea multe amanunte despre mecanismul punerii in aplicare in acest caz pt simplul motiv ca vointa partilor este suficienta.
In particular, ne aflam in fata unuia dintre putinele cazuri in care partea a inteles ca a pierdut, vrea sa respecte decizia judecatorului imediat ... .si intreaba daca poate.
Da sau nu?... ce este asa greu?
Ca pot exista greseli in sentinta... poate... e relevant pt deznodamant?.... Nu, din moment ce rezultatul este acelasi.. .acum sau peste 2 ani reintegrarea trebuie facuta iar angajatorul va plati salariul la zi pana la ducerea la indeplinire a sentintei. Nu e mai bine pt el sa faca reintegrarea si sa il puna pe om sa munceasca pt salariul pe care oricum va fi nevoit sa il plateasca?

Alte discuții în legătură

Reintegarea refuzata Instantlife Instantlife Buna ziua, Iata o problema des intalnita: -se emite decizia de concediere unui angajat cf. 65 CM - angajatul o contesta si castiga in fond. - la cateva ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara costel58 costel58 As dori un punct de vedere pentru urmatoarea situatie: Am contestat in justitie o sanctiune disciplinara constand in retineri salariale si am obtinut ... (vezi toată discuția)
Cand se cere executarea si reintegrarea? justice123 justice123 Am castigat si am obtinut anularea concedierii cu reintegrare si plata salariilor restante. 1.Am nevoie de comunicarea hotararii redactate sau verdictul ... (vezi toată discuția)