Buna seara,
Sunt cetatean strain cu permis de sedere in Ro. Sotia si copii nu locuiesc in Ro. Am avut o relatie in Ro si am un copil aici. Copilul este recunoscut oficilal la cativa ani dupa nastere. As dori incredintarea copilului, mama copilului fiind de acord (in momentul de fata nici unul nu are hotarare de incredintare). Daca mama copiului este de acord cat de usor se poate finaliza totul. Va multumesc
Revin cu o intrerbare: care este diferenta intre o incredintare notariala si una judecatoreasca cu exceptia faptului ca cea judecatoreasca este definitiva si irevocabila.
Buna ziua,
Am fost azi la Notariat si au spus ca nu se poate incredinta copilul prin notariat, singurul lucru care il pot face acolo e o declaratie cu care pot iesi din tara cu copilul, ori eu nu asta vreau, vreu sa am putere de decizie in lipsa mamei fara sa cer tot timul procura din tara
unde pleaca mai ales ca nu stie perioada pentru care pleaca
Am fost la doua birouri notariale. am primit acelasi raspuns. : "copilul nu este un obiect sa il cedezi, trebuie hotarare judecatoreasca, cu ancheta sociala, etc..." Ce solutie am? Mama copilului pleaca pe 19 ianuarie. pot solutiona problema pe cale judecatoareasca pana la acesta data?