Buna seara,
Sunt cetatean strain cu permis de sedere in Ro. Sotia si copii nu locuiesc in Ro. Am avut o relatie in Ro si am un copil aici. Copilul este recunoscut oficilal la cativa ani dupa nastere. As dori incredintarea copilului, mama copilului fiind de acord (in momentul de fata nici unul nu are hotarare de incredintare). Daca mama copiului este de acord cat de usor se poate finaliza totul. Va multumesc
1.Mergeti la mediator - amandoi parintii. Faceti proces verbal de mediere, cu privire la parintele la care se va stabili domiciliul si care va exercita autoritatea parinteasca
2.cu acest proces verbal introduceti actiune in instanta....ar trebui sa primiti un termen scurt.
DAR, ancheta sociala este inevitabila...mai devreme de 2 luni nu cred ca ati putea rezolva
Depinde de localitatea in care va aflati. De pilda, la Judecatoria Galati, daca introduc luni o actine de acest gen, primesc prim termen de judecata in ianuarie sau februarie (cel mai fericit caz decembrie). la judecatoria Tg.Bujor sau Liesti (din jud.Galati) - primul termen este intr-o luna.
Astfel ca, tot depinde gradul de incarcare al instantelor.
Buna ziua,
Revin cu o intrebare: cum pot stabili domiciliul copilului la mine? Sa pot demonstra ca locuieste cu mine? Asta in cazul in care renuntam la idea cu incredintarea deoarece sunt mici sansele sa finalizam totul pana pe 19 ianuarie cand trebuie sa plece mama copilului.
nu este nici pe departe asa simplu daca nu sunteti cetatean UE!!!!!!
permisul de sedere nu echivaleaza cu cetatenia sau resedinta!
dupa noul cod civil nu puteti decat sq va intelegeti ca docmiciliul copilului sa fie la dvs. In Romania..nu va confera in nici un caz un drept exclusiv asupra copilului ....iar daca nu sunteti cetatean UE lucrurile se complica si mai mult, deoarece trebuie vazut ce lege se aplica, fiind cetatean strain.