avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie unica vs custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie unica vs custodie comuna

Care ar putea fi motivele invocate pentru ca instanta sa admita custodia unica a mamei?Dupa noul cod civil, am inteles ca regula ar fi custodia comuna iar custodia unica ar putea fi admisa doar in anumite situatii.Care ar putea fi acestea?Multumesc
Cel mai recent răspuns: iuliah , utilizator 13:22, 9 Februarie 2012
Nu inteleg, ne intrebati ce se intampla dupa ce cade drobul de sare?
Cred ca e posibil sa nu ajungfeti acolo. In plus, imi pare ca il vede destul de mult pentru situatia data, anume ca e foarte mic, nu il poate cointeresa in activitati comune, are familie etc.
In rest, probabil trebuia planificat inainte. Lipsa de planificare duce la dificultati reale ori eventuale, nu are legatura cu legislatia.
AVLIL a scris:

Nu inteleg, ne intrebati ce se intampla dupa ce cade drobul de sare?
Cred ca e posibil sa nu ajungfeti acolo. In plus, imi pare ca il vede destul de mult pentru situatia data, anume ca e foarte mic, nu il poate cointeresa in activitati comune, are familie etc.
In rest, probabil trebuia planificat inainte. Lipsa de planificare duce la dificultati reale ori eventuale, nu are legatura cu legislatia.

Doamna avocat, daca nu cadea drobul de sare nu aveam subiect pe acest forum!!!Ati inteles gresit :copilul l-am dorit amandoi ,insa familia sa nu stie acest lucru si nici eu nu doresc sa fie copilul meu subiect de disputa in familia lui.Noi ne intelegem foarte bine ,nu locuim impreuna ,ne vedem la 3 saptamani,comunicam,deci nu avem nici un fel de problema.Insa daca el are o problema de sanatate si ramane la pat(lucru posibil oricand-are serioase probleme de sanatate) eu ce am sa fac? Sa merg cu notarul la el acasa pentru o procura de vacanta a copilului?
Iuliah
Inteleg ca domnul a recunoscut copilul, altfel nu era necesar procesul de stabilire autoritate parinteasca si domiciliu minor.
Daca dansul , in intampinare, declara ca doreste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de Dvs, aratand chiar motivele medicale foarte serioase, instanta va poate acorda autoritatea parinteasca unica.
Depinde de instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
Martonze, utilizator
Daca tatal nu e interesat sa-si exercite autoritatea parinteasca fata de copil, instanta va tine cont si puteti obtine ce va doriti.
Inteleg ca ati depus cererea deja, ati ales o alta adresa de citare ? Exista riscul ca familia lui sa afle de copil cu ocazia procesului.
Da ,copilul a fost recunoscut de tata.Adresa de citare a fost la un alt apartament de-al meu,tocmai sa evitam aceste probleme. Se poate scrie in hotararea judecatoreasca ca eu si copilul sa putem calatorii fara sa avem nevoie de procura din partea lui?Adica el sa fie de acord cu aceasta in fata instantei si sa fie scris in hotarare?Am vazut multe cazuri cand copiii au ramas acasa ,caci tatal nu a fost de acord...(la mine s-ar pune problema ca nu as putea sa iau aceata procura din alte motive!!!).Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Drepturile tatalui asupra unui copil provenit dintr-o relatie de concubinaj diana.andreea diana.andreea Buna ziua!Viitorul meu sot a avut o relatie cu o domnisoara, din care a rezultat un copil.ei nu au fost casatoriti, dar copilul este trecut in certificat pe ... (vezi toată discuția)
Hotărâre irevocabila camelilazar camelilazar Sunt divorțată și am custodia exclusiva a celor 2 minori și cupla exclusiva a ex soțului. Hotărârea este irevocabila.Acum după 4 ani fostul soț a ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizitare minori adina_antonio adina_antonio Buna ziua ! Am divortat in urma cu 1 an, divort cu doi minori incredintati mie, custodie comuna, cu drept de vizitare al tatalui, cu ridicarea minorilor de la ... (vezi toată discuția)