Buna! O persoana, in urma infractiunii de tentativa la omor, a fost condamnata, pe langa pedeapsa cu suspendare, la plata unor daune morale si materiale in valoare de aproximativ 15 000 euro. Aceasta persoana, la aproximativ o saptamana de la comiterea faptei, si-a trecut bunurile avute in posesie in proprietatea sotiei/fiului.M-ar interesa ce se intampla in acest caz, daca persoana nu are loc de munca si bunuri pe nume, exista sanse de recuperare in vreun fel a sumei? Sau poate primi pedeapsa cu inchisoarea pentru neplata acestor daune? Va multumesc
Actele incheiate in paguba creditorului pot fi desfiintate pe calea actiunii pauliene (revocatorii).
Aceasta actiune presupune anularea actelor frauduloase prin care debitorul si-a micsorat patrimoniul, dar si complicitatea tertului la exercitarea acestei conduite.
Revocarea actelor incheiate trebuie exercitata respectand termenul general de prescriptie de trei ani, care curge de la nasterea dreptului la actiune (in cazul expus, acesta coincide cu momentul ramanerii definitive a hotararii de condamnare la pedeapsa cu inchisoarea).
Suspendarea conditionata a executarii pedepsei poate fi revocata chiar din cauza neplatii daunelor materiale si morale, cu precadere ca neplata acestor sume de bani este cauzata de reaua credinta a condamnatului.
Nu se poate si cu amenda penala, si cu suspendare.
Oricum amenda penala se trece in cazier. Expira insa dupa 1 an.
Daca v-ar fi lovit cu pumnul risca o amenda administrativa de maxim 1000 lei, insa avand in vedere ca v-a lovit cu bata drept in cap, lucrurile pot sa ia alta intorsatura.
Buna seara,vreau sa va spun ca sunt nemultumit de ceea ce a scris medicul legist in certificat,de aceea va intreb daca se poate contesta acest certificat si unde.Eu n-am putut sa lucrez circa 20 de zile si in certificat scrie ca am nevoie doar de 3(trei)zile de ingrijiri medicale....ce credeti?
Plangere penala
sergiu_23
am fost agresat fara vina intr-o seara in comuna mea si fost la medicul legist urmand sfatul politiei si am primit un certificat medico legal cu 7 zile de ... (vezi toată discuția)
Agresiune
Ena1987
Buna seara,
In urma unei discutii contradictorii cu prietenul meu a inceput sa ma bata cu palmele peste fata, m-a dat cu capul de un perete si m-a strans ... (vezi toată discuția)