Buna! O persoana, in urma infractiunii de tentativa la omor, a fost condamnata, pe langa pedeapsa cu suspendare, la plata unor daune morale si materiale in valoare de aproximativ 15 000 euro. Aceasta persoana, la aproximativ o saptamana de la comiterea faptei, si-a trecut bunurile avute in posesie in proprietatea sotiei/fiului.M-ar interesa ce se intampla in acest caz, daca persoana nu are loc de munca si bunuri pe nume, exista sanse de recuperare in vreun fel a sumei? Sau poate primi pedeapsa cu inchisoarea pentru neplata acestor daune? Va multumesc
Buna ziua d-na Olimpia,ce parere aveti dv.in legatura cu acele poze facute,cu felul in care aratam dupa lovitura?as aprecia si parerea altor persoane..multumesc.
Pozele nu sunt obligatorii, certificatul medico-legal este obligatoriu. Totusi daca aveti si poze le puteti depune la dosar, nu va impiedica nimeni.
Oricum incadrarea se face dupa ceea ce scrie in certificat si dupa circumstanele in care s-a savarsit fapta.
Buna ziua,in sfarsit am intrat in posesia certificatului medico-legal in care este scris un "istoric";"constatari"pe care nu le voi scrie decat daca credeti ca ar ajuta la ceva,voi scrie doar:"CONCLUZII (nume prenume)prezinta leziuni de violenta ce pot data din ziua de......posibil produse prin lovire cu corp dur pentru care necesita circa 3(trei)zile de ingrijiri medicale."Eu mai am inca 10(zece) zile de concediu medical de la medicul neurolog.Intre timp lucrurile au evoluat rau in ceea ce o priveste pe fata mea de 13 ani care a inceput sa planga in timpul unei ore,la cursuri, merge cu teama la cursuri si a fost nevoie sa o vada un psiholog.Cred ca aceasta situatie 'daca o prezint in fata instantei,va avea si ea un efect.As fi foarte nemultumit daca se "lasa"doar cu o amenda penala si o pedeapsa cu suspendare.
Plangere penala
sergiu_23
am fost agresat fara vina intr-o seara in comuna mea si fost la medicul legist urmand sfatul politiei si am primit un certificat medico legal cu 7 zile de ... (vezi toată discuția)
Agresiune
Ena1987
Buna seara,
In urma unei discutii contradictorii cu prietenul meu a inceput sa ma bata cu palmele peste fata, m-a dat cu capul de un perete si m-a strans ... (vezi toată discuția)