Buna! O persoana, in urma infractiunii de tentativa la omor, a fost condamnata, pe langa pedeapsa cu suspendare, la plata unor daune morale si materiale in valoare de aproximativ 15 000 euro. Aceasta persoana, la aproximativ o saptamana de la comiterea faptei, si-a trecut bunurile avute in posesie in proprietatea sotiei/fiului.M-ar interesa ce se intampla in acest caz, daca persoana nu are loc de munca si bunuri pe nume, exista sanse de recuperare in vreun fel a sumei? Sau poate primi pedeapsa cu inchisoarea pentru neplata acestor daune? Va multumesc
buna ziua,am vb.cu politistul care se ocupa de cazul meu ,in legatura cu cererea care vreau s-o fac si mi-a spus ca "da...o sa-i propun d-nei procuror asta"...oare eu n-am dreptul sa vb fata in fata cu d-na procuror?nu stiu de ce se misca lucrurile atat de greu!
buna ziua,am facut cererea respectiva in data de 24 feb.si pana in prezent nu s-a intamplat nimic....nu stiu ce pot face eu ca parte vatamata in acest caz....nimeni nu ma cheama ,nu stiu care este stadiul anchetei,nu-l cunosc pe procuror,s-a dat IUP;NUP....NU STIU NIMIC..ce pot sau ce trebuie sa fac sa aflu de stadiul anchetei.Multumesc,o zi buna va doresc
1. Cererea facuta pe data de 24 si tu deja vrei raspuns ? Te crezi in USA ? :) Ai sa primesti raspuns probabil la finalul anchetei cand procurorul va trebui sa motiveze refuzul sau acceptarea probei tale. Asta daca vor avea bunul simt sa-ti citeasca cererea, de obicei nu prea le place sa citeasca :))
Ideea este ca daca totusi o citeste daca e un procuror lenes o va accepta ca si "concludenta aflarii adevarului", deoarece nu va vrea sa-si bata capul motivandu-si refuzarea. Va fi la finalizarea cercetarii la dosar.
2. Pentru stadiul dosarului adreseaza-te politiei sau parchetului (depinde unde e dosarul, cel mai probabil e la politie deja), cu o cerere in scris, prin care sa soliciti informatiile respective.
De obicei numele procurorului de caz nu se prea da... dar incerca poate are sa iti zica si numele lui, oricum cand te adresezi cu probe, memorii, cereri nu trebuie sa ii scrii numele,scrii doar subsemnatul GeoGeo parte vatamata in dosarul nr... (daca ai numarul de dosar, daca nu il ceri tot inscris de la parchet! [cei de la politie au prostul obicei sa-ti dea numarul lor intern de inregistrare in loc de numarul de la parchet :tooth: ) )
Multa bafta, si crede-ma pe cuvant, mai bine uita... pur si simplu faci plangere si uiti de ei ...ancheta va tine 6 luni ... 12 luni... si mai bine nu esti agitat:pleasantry:
Plangere penala
sergiu_23
am fost agresat fara vina intr-o seara in comuna mea si fost la medicul legist urmand sfatul politiei si am primit un certificat medico legal cu 7 zile de ... (vezi toată discuția)
Agresiune
Ena1987
Buna seara,
In urma unei discutii contradictorii cu prietenul meu a inceput sa ma bata cu palmele peste fata, m-a dat cu capul de un perete si m-a strans ... (vezi toată discuția)