avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme cu un asigurator
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme cu un asigurator

Am casco achitat si valabil.Au dat acceptul pt.reparatii in urma unui accident.Cand masina a fost gata m-au sunat cei din service ca asigurarile platesc daor o parte din dauna iar diferenta trebuie sa o achit eu.Mi s-a explicat de la societate ca dupa o prima dauna trebuia sa fac o reintregire de suma asigurata.In obligatiile de asigurat nu exista asa ceva.In conditiile de asigurare se specifica:"la cererea asiguratului...suma asigurata poate fi reintregita, prin plata unei sume corespunzatoare...sau retinerea acestei prime din despagubire."Eu nu am formulat o asemenea cerere iar dauna nu depaseste suma asigurata.Masina ests gata de trei saptamani in service si nu o pot lua pana nu achit acea diferenta.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 10:49, 7 Decembrie 2011
Exact ce am presupus! Verificati si ce prevad conditiile de asigurare atasate politei, in cazul cand nu se plateste prima de reintregire.Acest aspect este asimilat cu o subasigurare(asigurare pentru o suma mai mica decat cea reala).Formularul de cerere de despagubire, contine precis aceasta optiune, privind retinerea sau plata separata a primei suplimentare pentru suma despagubita, pe care l-ati semnat si la dauna anterioara.
Citez din conditiile atasate politei.Este singurul paragraf in care se pomeneste de reintregire.Il redau in totalitate:"la cererea Asiguratului,dar numai dupa efectuarea reparatiei si stabilirea despagubirii de catre X,suma asigurata poate fi reintregita,prin plata unei prime suplimentare, corespunzatoare valorii despagubirii si perioadei ramase pana la expirarea asigurarii.Asiguratul poate opta pentru retinerea acestei prime suplimentare din despagubire."
Ce am citat anterior esta art.13.19.Iata si 13.18 din conditiile atasate:"Dupa fiecare dauna, suma asigurata se diminueaza cu suma cuvenita drept despagubire, cu incepere de la data producerii evenimentului asigurat , pentru restul perioadei de asigurare . Prima de asigurare ramane neschimbata."
13.21:"In cazul in care suma asigurata este inferioara valorii reale a autovehiculului ca urmare a aplicarii prevederilor art.13.18 ,la calculul despagubirii nu se va aplica reducerea corespunzatoare raportului dintre suma asigurata si valoarea reala a autovehiculului."
Cei care mi-au incheiat polita si inspectorul de la prima dauna mi-au spus ca nu era obligatoriu sa reintregesc suma , ca ei apeleaza la reintregire doar cand despagubirea este un procent mare din suma asigurata.La mine a fost vorba de pana in 1000 de euro.
Si altceva:din informatiile pe care am reusit sa le adun (va imaginati cum) as fi primul caz finalizat astfel pt. inspectorii lor de daune cu care am reusit sa vorbesc(si nu sunt putini)
ninavulcan a scris:

Ce am citat anterior esta art.13.19.Iata si 13.18 din conditiile atasate:
1."Dupa fiecare dauna, suma asigurata se diminueaza cu suma cuvenita drept despagubire, cu incepere de la data producerii evenimentului asigurat , pentru restul perioadei de asigurare . Prima de asigurare ramane neschimbata."aceasta mentiune semnifica faptul ca influenta este numai asupra sumei maxime asigurate, in cazul ca dupa prima dauna, urmeaza o alta care nu poate depasi (ca despagubire), valoarea ramasa prin scaderea despagubirii anterioare din total valoare asigurata
2. 13.21:"In cazul in care suma asigurata este inferioara valorii reale a autovehiculului ca urmare a aplicarii prevederilor art.13.18 ,la calculul despagubirii nu se va aplica reducerea corespunzatoare raportului dintre suma asigurata si valoarea reala a autovehiculului."bazat pe aceasta prevedere, daca urmatoarea dauna nu depaseste valoarea ramasa conf. alineatului anterior, aveti tot dreptul sa solicitati in mod ferm, despagubirea actuala in mod integral!!

Succes!:thumbup:

Asta incerc dar nu reusesc amiabil.Astept raspunsul oficial al celor de la CSA si merg in instanta.Pot solicita despagubiri pt. perioada in care masina a stat in service dupa reparatii?

Alte discuții în legătură

Asiguratorul hotaraste culpa comuna snake65 snake65 La inceputul lunii iulie am fost implicat intr-un accident de masina. Cel cu care am intrat in coliziune si-a recunoscut vinovatia, sens in care a formulat o ... (vezi toată discuția)
Dauna totala [editat] vlavali vlavali Buna seara. As vrea sa aflu cum se calculeaza dauna totala. Am auzit ca as putea primi 75% din valoarea reala a masinii. cum se calculeaza valoarea reala? e ... (vezi toată discuția)
Prima suplimentara pentru reintregirea sumei asigurate vladionut vladionut cu respect. -problema sta in felul urmator:sunt asigurat Casco la firma ASIROM iar in lunie am avut deschis un dosar cu regres, asiguratorul urmand a-si ... (vezi toată discuția)