avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme cu un asigurator
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme cu un asigurator

Am casco achitat si valabil.Au dat acceptul pt.reparatii in urma unui accident.Cand masina a fost gata m-au sunat cei din service ca asigurarile platesc daor o parte din dauna iar diferenta trebuie sa o achit eu.Mi s-a explicat de la societate ca dupa o prima dauna trebuia sa fac o reintregire de suma asigurata.In obligatiile de asigurat nu exista asa ceva.In conditiile de asigurare se specifica:"la cererea asiguratului...suma asigurata poate fi reintregita, prin plata unei sume corespunzatoare...sau retinerea acestei prime din despagubire."Eu nu am formulat o asemenea cerere iar dauna nu depaseste suma asigurata.Masina ests gata de trei saptamani in service si nu o pot lua pana nu achit acea diferenta.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 10:49, 7 Decembrie 2011
Intrebarea este daca ati mai avut o alta dauna pe aceasi polita inainte si la ce suma s-a ridicat aceasta.
Calculul este destul de simplu:
Auto asigurat la 10000 euro (sa spunem)
Prima dauna 3000 euro
Nu se reintregeste suma asigurata si nici nu se opreste din dauna o prima aferenta reintregirii.
Continuati sa aveti asigurare valabila iar auto ramane asigurat la 7000 euro
Daca aveti apoi o dauna pana in 7000 nu platiti nimic
Daca aveti o dauna peste 7000 atunci achitati ce depaseste.
Auto a fost asigurat la 8000 euro.
Prima dauna pana in 1000 euro
A 2-a dauna pana in 3500 euro
Nu vor sa achite in totalitate.
Atunci este normal sa achite in totalitate .
Daca la prima dauna a-ti avut despagubire 1000 si a doua 3500 totalul ar fi 4500 si mai aveti chiar dreptul de a mai produce daune pe aceeasi polita pana la totalul de 8000 euro.
Faptul ca nu a-ti solicitat reintregirea sumei asigurate si nici ei nu au facut-o asta nu inseamna ca nu trebuie sa va acorde toate daunele pe parcursul valabilitati politei de asigurare pana la suma maxima de 8000 euro , mai putin fransizele daca sunt stipulate in contract.
Atentie : este totusi un contract de asigurare facultativa in baza caruia dumneavoastra platiti niste servici oferite (mai pe inteles) adica puteti oricand sa va adresati Protectiei Consumatorului acestia fiind ulterior obligati sa sesizeze CSA-ul.
Despre ce socitate este vorba? Am la dipozitie toate conditiile de asigurari si chiar as fi curios daca acestia incalca notiunea de "contract de asigurare" , termen definit prin lege si in normele CSA .

O alta precizare ar fi ca de obicei in conditiile de asigurare acestia isi rezerva dreptul de a dispune rezilierea contractului in orice moment , din "x" motive , dar numai prin adresa oficiala catre asigurat .
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Interventie moderator
:offtopic: @insurancelogistics:
.Bine a-ti venit in Forum.Cred ca nu a-ti parcurs mai intai regulamentul, altfel nu a-ti fi solicitat numele asiguratorului in discutie.
Logistica de care dispuneti va poate folosi la sfaturi logice, si nu pentru a emite eventuale clasificari de calitate nominalizate.Pentru satisfacerea curiozitatilor personale, puteti folosi mp.
In concluzie, incercati va rog sa nu incalcati regulile din regulamentul de publicare a mesajelor (notiunea de regulament, oricum nu poate fi incalcata)
Va multumesc.
Scuzele mele... probabil din cauza ca deja situatia in care de afla cel care a deschis topicul era daca nu "curioasa" ... cel putin penibila in ideea ca nici-un contract de casco (orice societate) nu se abate de la reguli in acest fel.
Inca o data scuze... nu se va repeta.

nucu$ a scris:

Interventie moderator
:offtopic: @insurancelogistics:
.Bine a-ti venit in Forum.Cred ca nu a-ti parcurs mai intai regulamentul, altfel nu a-ti fi solicitat numele asiguratorului in discutie.
Logistica de care dispuneti va poate folosi la sfaturi logice, si nu pentru a emite eventuale clasificari de calitate nominalizate.Pentru satisfacerea curiozitatilor personale, puteti folosi mp.
In concluzie, incercati va rog sa nu incalcati regulile din regulamentul de publicare a mesajelor (notiunea de regulament, oricum nu poate fi incalcata)
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Asiguratorul hotaraste culpa comuna snake65 snake65 La inceputul lunii iulie am fost implicat intr-un accident de masina. Cel cu care am intrat in coliziune si-a recunoscut vinovatia, sens in care a formulat o ... (vezi toată discuția)
Dauna totala [editat] vlavali vlavali Buna seara. As vrea sa aflu cum se calculeaza dauna totala. Am auzit ca as putea primi 75% din valoarea reala a masinii. cum se calculeaza valoarea reala? e ... (vezi toată discuția)
Prima suplimentara pentru reintregirea sumei asigurate vladionut vladionut cu respect. -problema sta in felul urmator:sunt asigurat Casco la firma ASIROM iar in lunie am avut deschis un dosar cu regres, asiguratorul urmand a-si ... (vezi toată discuția)