Am casco achitat si valabil.Au dat acceptul pt.reparatii in urma unui accident.Cand masina a fost gata m-au sunat cei din service ca asigurarile platesc daor o parte din dauna iar diferenta trebuie sa o achit eu.Mi s-a explicat de la societate ca dupa o prima dauna trebuia sa fac o reintregire de suma asigurata.In obligatiile de asigurat nu exista asa ceva.In conditiile de asigurare se specifica:"la cererea asiguratului...suma asigurata poate fi reintregita, prin plata unei sume corespunzatoare...sau retinerea acestei prime din despagubire."Eu nu am formulat o asemenea cerere iar dauna nu depaseste suma asigurata.Masina ests gata de trei saptamani in service si nu o pot lua pana nu achit acea diferenta.
Nu va puneti mari sperante in cei de la CSA.Nu au atributii de dispozitie asupra asiguratorilor ci sunt numai niste "purtatori de opinii" spre si dinspre cei vizati.Solicitati o intalnire de conciliere cu asiguratorul, preambul indispensabil actiunii in judecata.(in baza consemnarii pozitiei/justificarii scrise privind refuzul de plata integrala)
Nu stiu daca ceea ce am avut a fost ce d.voastra numiti "o intalnire de conciliere" , dar am vorbit cu inspectorul de dauna , cu coordonatorul acestuia , cu cel de deasupra coordonatorului si mi s-a spus ca :"dintr-o semnatura sau un telefon imediat nu pot sa-mi dea un raspuns asa cum vreau eu." (favorabil mie sau nu) .Am facut o cerere si mai au cateva zile pana expira termenul legal in care imi pot da un raspuns . Cu acest raspuns oficial pot merge in instanta?
Daca as achita acea suma ca sa pot lua masina si apoi se va demonstra ca nu trebuia sa platesc nimic imi mai recuperez banii?
Ce ati facut dv. pana acum, a fost o simpla "purtare de discutii".Concilierea este o intalnire oficiala, in care discutiile se consemneaza intr-un pv de conciliere,si reprezinta un pdv oficial privind argumente si contra-argumente invocate de ambele parti.In baza pv intocmit, cand pozitiile partilor sunt divergente, se poate initia o actiune in justitie pentru a stabili rezolvarea legala.
Pentru a nu pierde timp si eventual a intelege gresit anumite informatii/termeni, este bine sa apelati la un mediator(sau chiar avocat) care va poate indruma in detaliu.
De principiu, concilierea directa se realizeaza prin convocarea in scris a asiguratorului, la o anumita data si intr-o anumita locatie aleasa de dv., avand ca scop discutarea unui inventar de probleme de elucidat, prilej cu care se va intocmi un p.v. de sedinta , semnat de ambele parti, in care se vor consemna atat motivele solicitarilor, cat si refuzului acordarii despagubirilor.
Acest document reprezinta procedura prealabila, care daca nu multumeste, foloseste ca dovada in actiunea in pretentii la instanta de judecata.
Dauna totala [editat]
vlavali
Buna seara.
As vrea sa aflu cum se calculeaza dauna totala. Am auzit ca as putea primi 75% din valoarea reala a masinii. cum se calculeaza valoarea reala? e ... (vezi toată discuția)