avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme cu un asigurator
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme cu un asigurator

Am casco achitat si valabil.Au dat acceptul pt.reparatii in urma unui accident.Cand masina a fost gata m-au sunat cei din service ca asigurarile platesc daor o parte din dauna iar diferenta trebuie sa o achit eu.Mi s-a explicat de la societate ca dupa o prima dauna trebuia sa fac o reintregire de suma asigurata.In obligatiile de asigurat nu exista asa ceva.In conditiile de asigurare se specifica:"la cererea asiguratului...suma asigurata poate fi reintregita, prin plata unei sume corespunzatoare...sau retinerea acestei prime din despagubire."Eu nu am formulat o asemenea cerere iar dauna nu depaseste suma asigurata.Masina ests gata de trei saptamani in service si nu o pot lua pana nu achit acea diferenta.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 10:49, 7 Decembrie 2011
M-am adresat deja CSA. Ieri am sunat la ei si mi s-a spus ca inca asiguratorul nu a transmis nimic catre ei. Mai au termen pana luni, inclusiv . Dupa aceea imi vor aduce la cunostinta ce decid.
Foarte bine ati facut... in cazul unei solutionari favorabile acestia ar trebui si sanctionati de catre CSA (foarte putin probabil) .... insa puteti opta prin a solicita rezilierea contractului cu societatea de asigurari si cautarea altui asigurator (de regula dintre cei seriosi). In felul acesta poate vor realiza odata si odata ca pierderea portofoliului este numai cauza actiunilor intreprinse de catre acestia.
Sa nu scapam din vedere ca uneori asemenea comportamente/conflicte sunt generate de unii angajati dornici sa se afirme cu asemenea "vitejii", care aduc mult mai multe prejudicii (inclusiv de imagine) decat jenantele avantaje materiale de moment.
Solutia rezilierii nu este una acceptabila in acest caz , simpla retrurnare a primei aferente perioadei pana la expirare, ar fi un cadou pentru cel care a "interpretat" in aceasta maniera conditiile contractuale.
Notificati prin conciliere incalcarea conditiilor contractuale, solicitati plata integrala a daunei si penalitati in caz de refuz, prin actionarea in judecata.
Cat despre CSA, veti primi o informare cu raspunsul asiguratorului, care in cel mai fericit caz va motiva o greseala provocata de un angajat "novice":(
Lipsa de implicare a CSA are motivarea in procentul financiar primit de la asiguratori.
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
nucu$, utilizator
Se pare ca nu sunt singurul care vad faptul ca cineva ar trebui sa se implice mai mult si sa verifice constant punerea in aplicare corecta a legilor si normelor impuse chiar de catre ei.

nucu$ a scris:

Sa nu scapam din vedere ca uneori asemenea comportamente/conflicte sunt generate de unii angajati dornici sa se afirme cu asemenea "vitejii", care aduc mult mai multe prejudicii (inclusiv de imagine) decat jenantele avantaje materiale de moment.
Solutia rezilierii nu este una acceptabila in acest caz , simpla retrurnare a primei aferente perioadei pana la expirare, ar fi un cadou pentru cel care a "interpretat" in aceasta maniera conditiile contractuale.
Notificati prin conciliere incalcarea conditiilor contractuale, solicitati plata integrala a daunei si penalitati in caz de refuz, prin actionarea in judecata.
Cat despre CSA, veti primi o informare cu raspunsul asiguratorului, care in cel mai fericit caz va motiva o greseala provocata de un angajat "novice":(
Lipsa de implicare a CSA are motivarea in procentul financiar primit de la asiguratori.

Inca ceva: pot folosi raspunsul CSA in instanta ?Pot solicita asiguratorului daune pt. perioada in care masina a stat in service fiind deja reparata?Locul meu de munca depinde de masina asta.M-am angajat in contractul de munca sa-mi asigur transportul personal.Pt. asta cine ma despagubeste?

Alte discuții în legătură

Asiguratorul hotaraste culpa comuna snake65 snake65 La inceputul lunii iulie am fost implicat intr-un accident de masina. Cel cu care am intrat in coliziune si-a recunoscut vinovatia, sens in care a formulat o ... (vezi toată discuția)
Dauna totala [editat] vlavali vlavali Buna seara. As vrea sa aflu cum se calculeaza dauna totala. Am auzit ca as putea primi 75% din valoarea reala a masinii. cum se calculeaza valoarea reala? e ... (vezi toată discuția)
Prima suplimentara pentru reintregirea sumei asigurate vladionut vladionut cu respect. -problema sta in felul urmator:sunt asigurat Casco la firma ASIROM iar in lunie am avut deschis un dosar cu regres, asiguratorul urmand a-si ... (vezi toată discuția)