avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acuzat de rapirea propriei mele fiice
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acuzat de rapirea propriei mele fiice

am o fetita dintr-o relatie de concubinaj,,acum nu mai sunt impreuna cu mama ei,,,dupa ce mama ei a tinuto 2 luni la ea ,am luat si eu fetita la mine dar mi sa impus de catre fosta concubina sa-i readuc fetita dupa 3 zile. eu am refuzat acest lucru deoarece locuim in orase diferite si la distanta foarte mare,, fac 2 zile doar pe drum,deci practic as petrece doar 1 zi cu fiica mea. dupa ce au trecut cele trei zile am fost informat ca sunt cautat pt rapire,,deci a fost depusa o plingere pe numele meu la politie de fosta concubina,cum ca eu miam rapit copilul,,,este posibil asa ceva in conditiile in care copilul a fost recunoscut de mine (tatal)si are numele meu pe certificatul de nastere,,nu exista nicio hotarare judecatoreasca cu privire la custodia minorei si nici nu am fost casatoriti vreodata,,este posibil asa ceva?? imi iubesc copilul foarte mult si imi doresc sa petrec si eu mai mult timp alaturi de copilasul meu,,,nustiu unde am gresit???poate ma ajuta cineva,caci nu pot sa cred ceea ce mi se intampla. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:57, 19 Decembrie 2011
buna seara,, sunt deacord cu dv ,nu cunosc termenii si procedurile prin care se pot administra aceste probe si dovezi dar in schimb,cu permisiunea dv as vrea sa va intreb: cum credeti ca va reactiona orice instanta din timpurile noastre atunci cind va auzi ca o mama,sau ma rog ,asa zisa mama isi imbata propriul copilas de numai 2 anisori cu alcool si se amuza pe seama acestuia,?deasemeni cand va vedea poze in care fetita are tigara aprinsa in gurita si pe mama ei deasemeni langa ea? etc.etc... cu tot respectul pt toate mamele din lumea asta..in cazul fostei mele concubine consider ca aceasta nu se poate numi mama,este un cuvant cu prea multa greutate pt ea. sunt foarte multe declaratii ale martorilor care au vazut modul in care a fost tratat,educat si hranit copilasul..credetima,,,am avut parte de multe dezvaluiri din partea martorilor care mau socat pur si simplu pe mine,,nustiu cum va reactiona instanta de judecata,,totusi eu cred ca exista un dumnezeu si nu imi doresc decat sa se faca dreptate..imi iubesc enorm copilul si nu voi mai permite nimanui sa abuzeze de inocenta lui.. va multumesc
Asa cum spune si colega mea, cu un avocat bun si dedicat puteti castiga domiciliul minorului la dvs. si chiar in anumite conditii custodia exclusiva a minorului sau decaderea din drepturile parintesti.

Trebuie sa dovediti ca interesele superioare si viata copilului sunt afectate de mama.
Sau incercati sa purtati o discutie civilizata cu mama minorului si sa incheiati un acord de mediere care sa cuprinda un program de vizitare minor. Odata incheiat acordul, il depuneti la instanta de tutela - Judecatoria de la domiciliul mamei minorului si solicitati o hotarare de expedient. Este o procedura mai civilizata, mai urgenta si cu costuri mai reduse, acordul de mediere fiind scutit de taxe de timbru.
nu se poate vorbi civilizat cu asemenea persoane ,, am incercat in nenumarate randuri sa vb cu ea,dar a fost totul inzadar,este foarte usor influentabila,degeaba vb cu ea acum si cadem deacord asupra unui lucru pt ca maine face altceva,,in concluzie acest aspect nu ma ajuta.as dori sa va intreb in schimb,daca noi,( parinti minorului) avem domicilii in localitati diferite,si ea mama vrea sa ceara custodia minorului,unde trebuie sa o faca ? in localitatea unde are ea domiciliul sau in lacalitatea unde am eu domiciliul? asta in conditiile in care minorul este acum in grija mea..va multumesc
Cererile se depun la instanta din raza teritoriala a paratului conf. art. 5 din CPC.

Alte discuții în legătură

Dobandirea custodiei minorului de catre tata catacata2011 catacata2011 am o fetita dintr-o relatie de concubinaj,are doar 2 ani si 4 luni,,,vreau sa cer custodia fetitei in instanta,,am foarte multe dovezi impotriva fostei ... (vezi toată discuția)
Custodie unica giulya93 giulya93 buna seaara sunt in proces cu fostul concubin pentru custodia copilului de 3 ani.se poate sa obtin custodie unica sau comuna ?adica daca tatal este un betiv si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt mama a doi bebeluși (unul de 2 anișori, celălalt ... Treb Treb Buna ziua, Sunt mama a doi bebeluși ( unul de 2 anișori, celălalt de 2 luni ), născuți dintr-o relație cu un cetățean german, eu având cetățenia ... (vezi toată discuția)