avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Retragerea cetateniei romane, cersetorilor romani din ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Retragerea cetateniei romane, cersetorilor romani din strainatate

Tot mai multi romani, traiesc un sentiment de rusine atat in propria tara dar mai ales atunci cand merg intr-o tara straina, din cauza cersetorilor care au facut de ras poporul roman si au lezat demnitatea nationala, cersind prin tari straine .

Tinand cont de aceasta situatie rusinoasa, poate fi posibil invocand DREPTUL POPORULUI ROMAN LA DEMNITATE, sa se retragerea cetatenia romana, tuturor persoanelor cu cetatenie romana care cersesc in strainatate, conform Legii Cetateniei Romane Nr. 21/1991 Art. 25/1/a republicata in 2010, si Art. nr. 5/1 din Constitutia Romaniei ?

Legea Cetateniei Romane Nr. 21/1991 republicata in 2010

Capitolul V - Pierderea cetateniei romane
Art. 25
(1) Cetatenia romana se poate retrage persoanei care:
a) aflata in strainatate, savarseste fapte deosebit de grave prin care vatama interesele statului roman sau lezeaza prestigiul Romaniei;

CONSTITUŢIA ROMÂNIEI

Cetăţenia ARTICOLUL 5
(1) Cetăţenia română se dobândeşte, se păstrează sau se pierde în condiţiile prevăzute de legea organică.

Totusi, mai sunt si Art. 25 /2 din Legea Cetateniei Romane Nr. 21/1991 si ARTICOLUL 5/2 din CONSTITUŢIA ROMÂNIEI care spun ca "cetatenia romana nu poate fi retrasa persoanei care a dobandit-o prin nastere " .

Pana la urma cum se aplica legea, mai avem vreo sansa de a ne separa de acesti oameni care nu mai au nici o treaba cu identitatea si demnitatea poporului roman ?
Ne pot ajuta articolele mentionate mai sus ?

Imi cer scuze anticipat daca am postat intr-un loc nepotrivit, iar daca s-a intamplat asa, rog sa fie mutat unde este potrivit !

Multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
Aryn, utilizator
Cel mai recent răspuns: rehauprim , utilizator 13:50, 7 Decembrie 2011
Aryn a scris:

Pana la urma, conform legii mentionate in primul post, le poate fi retrasa cetatenia acestor oameni care ne afecteaza demnitatea prin ceea ce fac ?

Nu le poate fi retrasa. Au dobandit-o prin nastere.

Un cetatean roman care a dobandit cetatenia prin nastere nu poate pierde cetatenia decat prin renuntare ca expresia a propriei vointe liber exprimata. Articolul din CONSTITUTIE este foarte clar.
Alexandru Munteanu, Avocat
Aryn a scris:

Pana la urma, conform legii mentionate in primul post, le poate fi retrasa cetatenia acestor oameni care ne afecteaza demnitatea prin ceea ce fac ?

ati vrea un fel de "bagat sub pres a gunoiului"...

prin care nu se rezolva deloc chestia cu "afectatul demnitatii" romanilor de care vorbiti... si nici legal nu puteti.

pentru ca cersetorii sunt specifici (sunt in numar mare, preponderent) tarilor primitive ("emergente", "in curs de dezvoltare", "slab dezvoltate", numite acum)...

cauzele cersetoriei??!...

Alex_Munteanu a scris:

Aryn a scris:

Nu le poate fi retrasa. Au dobantit-o prin nastere.

Asta este extrem de grav !

Daca lucrurile stau asa, inseamna ca pe buna dreptate, strainii au dreptul sa ne considere un popor de cersetori,pentru ca "ne acoperim prin lege unii pe altii, fara a ne putea deosebi ", deci suntem aproape la fel de vinovati, sau poate mai vinovati, pentru ca admitem aceasta situatie !
Eu m-am referit la cersetorii de meserie. N-am zis nici de romi, nici de romani. Am dat exemplul cu turnuletele pentru ca este cel mai evident. Personal nu fac nicio deosebire intre unii si altii, nici la bine, nici la rau.

Cat priveste cat is de omenosi sau civilizati unii romi, nu despre asta era vorba in topic.
Oricum, ne-a pricosit Dumnezeu cu ei si cu meteahna asta, asta e, ii ducem in "carca rusinii".
Timpurile s-au schimbat, nici noi ca oameni simpli, nici natiunile, nu mai pot face chiar ce vor. Globalizarea ne-a impus un anumit comportament....si sa speram ca intr-o buna zi, satui de necazurile acestei globalizari, vom auzi cu bucurie de "cetatenii internationali", un fel de apatrizi.
Cine stie? Poate pe cale naturala.... !
1. M-ati facut sa zambesc, asa ca nu comentez :)

2. Prostitutia e mai onoranta? Sau pentru ca presupune totusi putina munca e mai scuzabila?

3. Demnitatea dvs. ca cetatean roman, deci si a noastra, cred ca a fost / este mai grav afectata de actiunile iresponsabile ale celor care ne-au trasat destinul de atata amar de vreme incoace.
Nu cersetorilor li se intoarce spatele la intalnirile liderilor europeni.

4. Cine ne considera un popor de...? Niste comedianti, niste realizatori TV? De ce considerati ca am deveni mai respectati daca prin absurd cersetorilor li s-ar retrage cetatenia?

Poate cineva care cunoaste legea sa ii explice utilizatorului / utilizatoarei ca am fi de rasul mapamondului daca, bazandu-ne pe Constitutie, am vrea sa retragem cetatenia romana cersetorilor de-un neam cu noi?

Completare
Pana am scris, s-a umplut pagina :)
Eu ii raspunsesem punctual lui @Aryn. Intre timp i s-a explicat pe lege, asa cum a cerut, ca nu se poate.

Poate ne spune Aryn ce ar vrea sa se intample cu cersetorii dupa ce, prin absurd, li s-ar retrage cetatenia romana.
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Intrebare cetatenie in cazul divortului camibog camibog Spuneti-mi va rog care sunt efectele desfacerii casatoriei asupra cetateniei sotilor? (vezi toată discuția)
Cum e posibil asa ceva ? december december "Curtea de Casatie italiana a decis ca o mama de etnie roma care cerseste pe strada cu propriul copil nu poate fi condamnata pentru exploatare de minori, ... (vezi toată discuția)
Dear madonna, peraspera peraspera Va propun sa adaugati argumente pentru a o convinge pe Madonna ca in Romania tiganii nu sunt discriminati, argumente pe care le vom trimite dupa ce le vom ... (vezi toată discuția)