avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de imprumut cu martori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de imprumut cu martori

Buna ziua

Va rog frumos sa imi spuneti daca un contract de imprumut facut cu doi martori e suficient sau trebuie facut neaparat la notar?

Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:35, 10 Octombrie 2008
Fiecare are dreptul la opinia lui, dar asa cum am sustinut suma de 250 lei din art 1191 c. civ. nu este modificata.
Sa inteleg, Claudiu, ca raspunsul la intrebarea mea era ca ... nu, nu cunosti dewspre abrogare sau modificarea implicita a textelor legale?
Sau o aplici acolo unde vrei?
Ca imi pare atunci ca faci discriminare intre ... legi!
:((
Nu fac discriminare intre legi.Nu am auzit de asa ceva.:)
Daca ar fi altfel de cum sustin ar fi in realitate vorba de o abrogare a continutului art 1191 c. civ.
Intentia legiuitorului nu a fost de a face inaplicabil acest text de lege din codul civil.
Daca ar fi dorit acest lucru ar fi putut sa o faca in mod expres si nu tacit.
Valoarea actuala a sumei de 250 lei este echivalenta ( aproximativ ) cu valoarea sumei de 250 lei din regimul comunist.
Poate ne ajuta cineva cu practica judiciara in sensul celor sustinute de voi.;)
Daca ar exista cu siguranta ca ati avea cunostiinta de acest lucru.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Daca ar fi altfel de cum sustin ar fi in realitate vorba de o abrogare a continutului art 1191 c. civ.

?!?

Intentia legiuitorului nu a fost de a face inaplicabil acest text de lege din codul civil.

Intentia legiuitorului a fost ca toate sumele sa fie denominate, scrie foarte clar. Nu inteleg cum poate cineva sa sustina ca toate nu inseamna absolut fiecare!

Valoarea actuala a sumei de 250 lei este echivalenta ( aproximativ ) cu valoarea sumei de 250 lei din regimul comunist.

Si?

Poate ne ajuta cineva cu practica judiciara in sensul celor sustinute de voi.

Da, sigur, tot timpul e mai usor sa arunci "pisica" in gradina celuilalt! Macar o data in multele luni de cand postati as fi vrut sa vad ca nu mai faceti asa si ca veniti cu vreun argument real!
Ce argument real, Andreea, mai vrei ? Nu e de ajuns, ti-a dat omul argumente sa alegi:
# nu crede el ca s-a abrogat;
# valoarea asta seamana cu alta din vremuri apuse;
# nu e abrogare expresa, pe cea tacita nu o cunoaste si nici nu vrea sa stie de ea;
# instantele au dat hotarari asa cum zice el, chiar daca lipseste un minim efort de a ne trimite la un numar de hotarare si daca ele nu sunt izvor de drept in tara noastra;
# si, ultimul argument dar nu cel din urma, asa vrea muschiul lui sa fie si, daca nu ne convine, ura! si la gara!

Asa incat, eu zic sa lasam mort subiectul, ca nu vrea colegul argumente acre difera ca forta de ale sale ...
Eu imi iau jucariile si plec! :(

Alte discuții în legătură

Art. 1191 alin. 1 c. civ. bortosc bortosc As vrea sa aflu de la voi niste pareri sau chiar o oarecare noua directie a practicii referitoare la Art. 1191 alin. 1 C. civ., in lumina denominarii ... (vezi toată discuția)
Sanse recuperare bani...?? monalisaalina monalisaalina Buna seara,as dori o parere avizata,un sfat,daca imprumutul cu o suma considerabila....s-a facut fara acte ,as avea castig in instanta doar cu martori?exista ... (vezi toată discuția)
Proba cu martori pentru recuperarea unei creante pe care nu o pot dovedi cu inscrisuri tu_tu tu_tu Daca vreau sa introduc o actiune in instanta, o actiune civila, si am ca proba cea cu martori...E vorba de recuperarea unei creante de aproape 2000 RON, fara ... (vezi toată discuția)