avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile sunt izolate?

M-am mutat in primavara intr-un apartament si am vazut ca fostul proprietar platea 30-35 Ron pt. caldura. Tevile sunt izolate sau mai bine zis taiate ca nu se vede nici urma de teava in apartamentul meu decat cele de la centrala. Stiu ca era o lege care permitea sa nu mai platesti caldura dak tevile sunt izolate sau taiate. Mai exista aceasta lege? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:16, 20 Octombrie 2009
Proprietarii care au instalate centrale termice de apartament platesc o cota parte din costul caldurii ,Indiferent daca au sau nu izolate tevile de caldura din apartament . Cereti contractul cu firma de repartitoare ,unde este precizat procentul ( uzual 20 %)
Caldura se calculeaza conform SET ramas (SET tevile verticale ).
Pentru informatii suplimentare sunati la :
tel. 0742920192 ; 0721.291252 sau
e-mail : constantincamilar@yahoo.com ; as.pro_manager@yahoo.com
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2008
BLUE1963, utilizator
De multe ori am constatat ca exista o inclinatie extraordinara de a complica lucrurile, calculele, de a implica tot felul de chichite pentru a nu plati 2 lei la intretinere, in conditiile in care pentru economisirea celor 2 lei se platesc alti 100 de lei pe amenajari si tot felul de modificari ale instalatiilor proiectate initial.
Ce face proprietatea privata din om!!!!!
Draga d-na elena imi pare rau dar suna nu e 2 lei ci 30-35 Ron si sincer sa fiu prefer ca acesti bani sa-i dau unui om necajit decat sa platesc la stat.
#-o
buna ziua!
Stau intr-un bloc destul de vechi la ultimul etaj (9) si nu pre am caldura , majoritatea celor de pe palier nu prea au caldura si pe cei de administratie nu ii intereseaza. Unde ma pot adresa si eu pentru a-mi se face dreptate?
Multumesc!
Faceti o adresa catre presedintele asociatiei in care solicitati analizarea si remedierea de urgenta a problemei, eventual celalti vecini de palier de asemeni. Cereti raspuns de urgenta, avind in vedere ca deja e frig in apartamente. Daca nu va baga nimeni in seama adresati-va in scris (se poate si pe email daca aveti acces internet) la Serviciul Asociatii de proprietari in cadrul Primariei.

Alte discuții în legătură

Plata servicii de caldura apartament debransat catalinita catalinita Buna ziua, Anul trecut m-am debransat de la caldura, am montat centrala si totusi, aparent inca mai platesc caldura celor doua coloane care imi traverseaza ... (vezi toată discuția)
Facturare caldura radet pentru un apartament debransat si cu cta jumong75 jumong75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte, este formata din apartamente necontorizate, apartamente contorizate (cu repartitoare de costuri de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)