avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De ce sa platesc caldura daca am centrala si tevile sunt izolate?

M-am mutat in primavara intr-un apartament si am vazut ca fostul proprietar platea 30-35 Ron pt. caldura. Tevile sunt izolate sau mai bine zis taiate ca nu se vede nici urma de teava in apartamentul meu decat cele de la centrala. Stiu ca era o lege care permitea sa nu mai platesti caldura dak tevile sunt izolate sau taiate. Mai exista aceasta lege? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:16, 20 Octombrie 2009
marius cioca a scris:

Nu stiu daca mai citeste cineva acest subiect( afost abordat de mult, dar as vrea sa le amintesc tuturor celor cu CT ca exista dincolo de toate legile specifice un cod civil care nu- ti prtmite sa- ti afectezi vecinii prin ceea ce faci.

aveti dreptate ... imi cer scuze (in numele tuturor detinatorilor tuturor detinatorilor de centrale termice) vecinilor care au beneficiat de caldura produsa de centralele noastre, si care au incalzit tavanele celor de jos si podeaua celor de sus, in perioadele in care radet (sau ceilalti furnizori de agent termic) nu au furnizat caldura in apartamentele celor racordati la sistemul de incalzire centrala.
de asemenea, imi cer scuze (in numele tuturor detinatorilor tuturor detinatorilor de centrale termice) vecinilor pentru faptul ca agentul termic din centralele noastre este furnizat in calorifere la o temperatura mai mare decit a radet )sau ceilalti furnizori de agent termic), incalzind peretii comuni cu vecinii mai mult decit o fac caloriferele vecinilor
inca o data , SCUZE PENTRU TOATE ACESTE INCONVENIENTE !
Cei care sunt debransati beneficiaza de caldura, in proportie mai mica, ce-i drept, de la vecini.

Altfel, ca sa plateasca ZERO la caldura, temperatura din casele domniilor lor ar trebui sa fie
absolut egala cu cea de afara.
Daca afara sunt - 6 Grade Celsius, atunci si in casele debransatilor ar trebui sa fie o atmosfera
polara de - 6 grade.

Dar, din cite stim, in casele debransatilor sunt minimum 10, 12 grade. Cine plateste pentru aceasta
energie termica. Va fi gratuita? E drept sa fie gratuita ?

Oricum, cei care au centrale termice platesc mai mult deoarece incalzesc si casele debransatilor.

De regula, debransatii sunt persoane proprietare absente, investitori imobiliari, speculanti, care vor
doar sa cistige bani din imobile si nu vor sa plateasca nimic. Sau, in rare cazuri, sunt oameni cu
posibilitati materiale foarte scazute care nu inteleg ca este mai convenabil sa se mute la tara,
decit sa ajunga sa fie dati afara din condominii.
Nu inteleg ca locuiesc intr-o casa pe care nu o pot intretine, total incompatibila cu veniturile lor.
Nu poti sa pretinzi sa locuiesti in centrul orasului dintr-o pensie sau salariu de 500 RON.

Iar asta v-o spune un presedinte de asociatie care le-a vazut (aproape) pe toate in ce priveste
tertipurile de a scapa de intretinere.

Alberto Kurtyan
Bravo. Mi-ati inchis gura!
albertokurtyan a scris:

Cei care sunt debransati beneficiaza de caldura, in proportie mai mica, ce-i drept, de la vecini.

Altfel, ca sa plateasca ZERO la caldura, temperatura din casele domniilor lor ar trebui sa fie
absolut egala cu cea de afara.
Daca afara sunt - 6 Grade Celsius, atunci si in casele debransatilor ar trebui sa fie o atmosfera
polara de - 6 grade.

Dar, din cite stim, in casele debransatilor sunt minimum 10, 12 grade. Cine plateste pentru aceasta
energie termica. Va fi gratuita? E drept sa fie gratuita ?

Oricum, cei care au centrale termice platesc mai mult deoarece incalzesc si casele debransatilor.

De regula, debransatii sunt persoane proprietare absente, investitori imobiliari, speculanti, care vor
doar sa cistige bani din imobile si nu vor sa plateasca nimic. Sau, in rare cazuri, sunt oameni cu
posibilitati materiale foarte scazute care nu inteleg ca este mai convenabil sa se mute la tara,
decit sa ajunga sa fie dati afara din condominii.
Nu inteleg ca locuiesc intr-o casa pe care nu o pot intretine, total incompatibila cu veniturile lor.
Nu poti sa pretinzi sa locuiesti in centrul orasului dintr-o pensie sau salariu de 500 RON.

Iar asta v-o spune un presedinte de asociatie care le-a vazut (aproape) pe toate in ce priveste
tertipurile de a scapa de intretinere.

Alberto Kurtyan
domnule avocat,
avind facultatea de drept (de stat sau privata) si neavind minime cunostinte de termodinamica constructiilor si confort termic nu cunoasteti niste amanunte in aceste domenii:
1. mergeti in orice bloc nou finisat, neracordat la sistemul de incalzire centrala si nelocuit de nimeni. cu exceptia apartamentelor de la parter si ultimul nivel (unde pierderile de caldura sint mult mai mari), in orice apartament veti gasi minim 10 grade, chiar si la o temperatura sub -10 grade
2. discutia nu era cu privire la cei care sint numai debransati, ci despre cei debransati de la sistemul centralizat de incalzire dar posesori de centrale termice. in postarea de Vineri, 28 Noiembrie 2008, 19:33 am fost ironic la mesajul unui user, iar cele scrise ar trebui intelese cum trebuie. sper sa intelegeti ce este de inteles
domnule Felix34, am inteles ironia, dar aceasta n- avea nici o legatura cu cele spuse de mine( sau o prea vaga legatura).
Eu am pus problema strict principial. Am observat oricum la toti comentatorii o extrapolare exagerata a exceptiilor: toti administratorii si presedintii sunt excroci, toti cei cu centrala sunt bogati si aroganti, toti cei fara sunt saraci sau profitori de pe urma faptului ca stau in frig si-i incalzesc ceilalti( dar tevile care trec prin apartamentul celor cu centrala 6 luni de frig nu 2 sapt. de tranzitie?) etc. trbuie privita problema corect, rational si nu visceral- de ambele parti. Am spus de la inceput: toata lumea are dreptate, dar solutii rationale nu da nimeni. Pentru cei care nu stiu, toata problema este de ordin tehnic: este pra costisitor ca sa fie rezolvata pe aceasta cale.

Alte discuții în legătură

Plata servicii de caldura apartament debransat catalinita catalinita Buna ziua, Anul trecut m-am debransat de la caldura, am montat centrala si totusi, aparent inca mai platesc caldura celor doua coloane care imi traverseaza ... (vezi toată discuția)
Facturare caldura radet pentru un apartament debransat si cu cta jumong75 jumong75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte, este formata din apartamente necontorizate, apartamente contorizate (cu repartitoare de costuri de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)