avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare certificat de mostenitor

in anul 1990 X renunta la mostenire in favoarea fratelui sau Y, sub conditia ca Y sa transmita la moartea sa intreaga masa succesorala catre fiul sau, nepotul dupa frate al lui X. in anul 2007, Y moare, fara sa respecte aceasta intelegere pe care a avut-o cu fratele sau X. mentionez ca aceasta intelegere a fost una verbala. la impartirea masei succesorale ramasa dupa defunctul Y, s-au prezentat mai multi copii ai lui Y, nu doar cel caruia Y trebuia sa-i lase intreaga masa succesorala, conform intelegerii pe care a avut-o cu fratele sau X, atunci cand acesta a renuntat la partea lui de mostenire. in aceste conditii, X vrea sa revoce renuntarea sa la mostenire si in consecinta sa desfiinteze certificatul de mostenitor al fratelui sau Y. mai este posibil dupa atata timp sa faca asta, sau este prescrisa aceasta actiune?
subliniez ca X a renuntat la mostenire in favoarea fratelui sau Y, dupa ce in prealabil s-a inteles cu acesta ca fiul lui Y va fi unic mostenitor - intelegere care nu a fost respectata de catre Y; iar X a aflat ca Y nu a respectat aceasta intelegere abia in 2007, la moartea lui Y, cand la deschiderea succesiunii au venit ai alti copii ai lui Y.
Cum sa renunte prin certificat? Se renunta prin declaratie de renuntare...
Mai sunt multe necunoscute, cum aratam prin intrebari mai sus...
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2009
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
In certificatele de mostenitor scrie" sunt straini de succesiune" iar acestea sunt semnate de toti . Acest lucru nu are nici o valoare?
Este vorba de o casa batraneasca iar tatal meu a locuit in ea dupa decesul parintilor lui timp de aproape 20 de ani.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2009
clau27dy, utilizator
Mergeti cu actele la un avocat, ca una e situatia de fapt si altceva ne prezentati dv...
Are o valoare ce scrie acolo, dar nu aceea de renuntare la mostenire. Inseamna alt lucru, anume ca nu au acceptat.
Cum or fi certificatele semnate de mostenitorii neacceptanti, nu-mi pot imagina.
Lucrurile pe care le intelegeti dv. a fi ceva, juridic sunt altceva si astfel veti fi ghidat pe drumuri gresite...
Nu stiu cum erau neacceptanti cei care s-au prezentat la notariat in timpul legal de acceptare... :O Imi e greu sa inteleg ce s-a intamplat de fapt.

Noi putem continua sa ne dam cu parerea, dar parerea se va izbi de gard atata timp cat la baza ei e o situatie de fapt nereala... Ma indoiesc sa va ajute astfel de pareri, v-ar putea trimite dupa cai verzi pe pereti.
Aveti grija sa nu va faceti mai mult rau cerand sfaturi pe situatii incorecte.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare renuntare la mostenire darek40 darek40 Buna ziua, In urma decesului bunicului meu urmata de cel al tatalui meu ne-am prezentat in fata notarului pentru dezbaterea succesiunii. Masa succesorala a ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala redusa in dauna fiului din prima casatorie ionmoisil ionmoisil - bunicii a si b au avut 2 fii, x si y; - certificat de mostenitori in urma decesului bunicului a in cotele legale pentru bunica b si cei doi fii x si y ;- ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral luminel luminel In 1986 a decedat autorul A. La 2 luni dupa deces, mostenitorii fii Bsi C dezbat succesiunea la notar, fara sa faca partajul. Fiul D renunta expres la ... (vezi toată discuția)