lolo0112 a scris:
eu pe forumul asta astept solutii juridice , nu metafore literare!
mai exact, care este termenul de prescriptie pentru aceasta actiune? pt ca "de cand baba cu colacii" nu este tocmai bine delimitat in timp.
si repet intrebarea de mai sus, in speranta ca voi primi un raspuns juridic, nu ca voi fi luata din nou peste picior : in cazul in care Y trebuia sa transmita in timpul vietii catre fiul sau partea de mostenire la care fratele sau a renuntat; exista vreo sansa de a se revoca renuntarea la mostenire? pentru ca, pana la urma, este vorba de o conventie(una verbala, dar incheiata in prezenta unor martori), care nu a fost respectata de catre una din parti.
lolo0112, aţi primit de atîtea ori soluţia juridică, încît nu vă înţeleg nedumerirea.
1. Presupunînd că a existat o înţelegere între fraţi,
presupunînd că înţelegerea ar putea fi probată,
presupunînd apoi că acea înţelegere ar fi fost valabilă (deşi este lovită de nulitate absolută),
presupunînd că obligaţia asumată de fratele decedat ar fi valabilă, deşi ea reprezintă un act nul,
atunci fratele ar putea, cel mult, să ceară daune interese pentru nerespectarea de către fratele său a obligaţiei asumate (dacă ar putea dovedi existanţa unor daune), şi nicidecum revocarea sau anularea actului de renunţare.
2. Declaraţia de renunţare nu poate fi condiţionată. Ea este o abdicare pură de la dreptul de a moşteni.
3. Nu mai am nimic de adăugat. Tot ceea ce se putea spune, juridic, literar, pamfletar, a fost spus. Vă luptaţi cu morile de vînt. Sunt prea multe principii de drept a căror necunoaştere vă determină să credeţi că aveţi sorţi de izbîndă.
Liviu S.Bordaş