aditzza70 a scris:
Intai incadreaza juridic conventia lor,
Si daca o incadram juridic ce iese colega? Iese un PACT asupra unei succesiuni viitoare = LOVITA DE NULITATE
Nu poti sa faci o intelegere prin care cineva se obliga sa lase bunurile sale unei anume persoane, pentru ca o atare conventie aduce atingere dreptului celui care lasa mostenirea de a dispune de bunurile sale. (cand el are libertatea sa le piarda la poker pana da ortu' popii).
Nici un judecator (zdravan la cap) nu inghite gogorita asta, care in "traducere libera" suna cam asa: am dat o declaratie din care rezulta ca NU am acceptat mostenirea, adica sunt STRAIN de ea. Dar declaratia asta, stati sa vedeti, ...era neadevarata ... eu am dat-o doar asa pentru ca m-am inteles cu frate-meu SA INCALCAM legea (care interzice pactele asupra unei succesiuni viitoare) si el si-a luat obligatia sa lase toate bunurile lui X sau Y sau cine-o fi...
Zau asa!! Daca nu stiai ca sunt interzise pactele asupra unei succesiuni viitoare, sa fii sanatos! Pentru ca eroarea de drept nu produce nulitate.
Iar o sa-mi iua voturi negative pentru ca n-am talentrul de-a imbata oamenii cu apa rece