avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legal sau abuziv? Ce e de facut ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legal sau abuziv? Ce e de facut ?

Avand in vedere ca prin Legea 325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termica cu privire la deconectari din sistemul de incalzire centralizat:
Capitoul VI, sectiunea 5, art.30 (2) se mentioneaza ca:
......................................................................................
(5) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debransare se suporta de către solicitant.

Intrebare: De ce si pe ce baza la Brasov operatorul SC ........... SRL, care nu este si furnizorul agentului termic - fiind doar un intermediar care vinde energia termica produsa de altcineva, pretinde si incaseaza in avans, conditionat de eliberarea actelor de debransare, executarea operatiunilor de deconectare din apartament si inca la niste sume nejustificat de mari ?



Cel mai recent răspuns: cga43 , utilizator 16:25, 16 Decembrie 2011
Intradevar, am vrut sa fitu corect, am fost "prostit" de as. de proprietari, care-mi cerea actul/acceptul furnizorului, dar am ajuns la concluzia proverbului ca "domnia si prostia se plateste" si se pare ca nu e bine sa fi prea corect in ziua de azi!
Totusi acest abuz si constrangere din partea furnizorului de energie termica din Brasov este strigator la cer, ca dealtfel si monopulul "legal" acordat acelor furnizori care sunt si operatori (la Brasov nu este cazul).

Adam Grecu a scris:

[...]aceste sume aberante in schimbul a ce, a unui referat amarat care nu foloseste la nimic...


Asta e esentialul si nu cred ca se poate formula mai bine de-atat.

tibiolah a scris:

Intradevar, am vrut sa fiu corect, am fost "prostit" de as. de proprietari, care-mi cerea actul/acceptul furnizorului, dar am ajuns la concluzia proverbului ca "domnia si prostia se plateste" si se pare ca nu e bine sa fi prea corect in ziua de azi!


Cei din conducerile asociatiilor sunt la randul lor, de multe ori, "speriati de bombe", gandindu-se la eventualele consecinte, pentru ca nu cunosc sau nu sunt in stare sa interpreteze legile, nici pe cele care impun obligatii si nici pe cele care le apara drepturile - asa cum multi dintre noi nu le cunoastem pana nu ne lovim de astfel de probleme / abuzuri. Alteori, din pacate, este vorba de rautate sau prostie - sau un amestec de rautate si prostie. Cat despre corectitudine, cred ca trebuie practicata din ambele sensuri. Nu ati incerca sa fiti corect cu cineva despre care stiti ca trage tzepe, nu?
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
cga43, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare la brasov, tibiolah tibiolah Debransare in Brasov, Avand in vedere calitatea foarte proasta al agentului termic (atat ca perioade de livrare, cat si ca parametrii tehnici), din dorinta ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume pentru operatiuni fictive din facturi achitate in avans tibiolah tibiolah [b]Intrebare:[/b] Daca se pot, si daca da, care ar fi modalitatea legala de recuperare de la o societate comerciala, a unor sume incasate in avans pentru ... (vezi toată discuția)
Încalzire la bloc cu centralã proprie viorel99 viorel99 Bună seara . Ce act normativ regelemntează repartizarea cheltuielilor că încălzirea, în bloc sunt şi proprietari cu CT proprie. (vezi toată discuția)