avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri.
Am o fetita care implineste 2 ani la data de 28.03.2009. In prezent sunt in a doua luna de sarcina. Intrebarea mea este daca mai beneficiez de aceasta indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, in situatia in care la implinirea celor 2 ani voi avea 7-8 luni de sarcina. Ce pot sa fac in situatia asta, cand am o intrerupere de 1-2 luni?
Cel mai recent răspuns: dteo13 , utilizator 10:53, 27 Noiembrie 2009
davideg a scris:

Eu am inteles ca problema nu este cine beneficiaza sau nu de indemnizatie.Problema este ce sa faca acum pentru a renunta la tratament. Simplu.Nu as recomanda un concediu pe caz de boala, atat de prelungit, avand in vedere afectiunea si profesia doamnei, profesie care se poate exercita numai daca esti apt neuropsihic.Este o conditie pentru exercitarea profesiei de contabil-economist.Ori, cineva care a fost in concediu prelungit cu comisii de expertiza si toate cele, cum va profesa in continuare?

Ati pus punctul pe "i". In concluzie aceasta este ideea, de a scapa de tratament, fara a pierde indemnizatia CIC. Care este solutia pe care ati alege-o d-voastra?
arianaferseta a scris:

Am si eu o rugaminte. La calculul indemnizatiei pt CIC mi-au fost luate in calcul veniturile realizate in ultimele 9 luni anterioare nasterii celui de-al doilea copil si impartite la 12 , si nu s-au adaugat 3*600 veniturile obtinute in perioada CIC pt cresterea primului copil , pe temeiul legal HG 1682/2008 art 19' alin 5 care spune: ... " Daca persoana realizeaza venituri o perioada de cateva luni in interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate in aceste luni, impartita la 12. "
Am fost azi la Agentia Nat. pt Prestari Sociale Cluj-Napoca, si jurista a spus ca este corect calculul cu veniturile a 9 luni si impartite la 12 . Va rog daca puteti sa ma ajutati cu art. din legislatie pt a sustine teoria mea in fata juristei agentiei de prest. soc., in sensul luarii in calcul si a veniturilor pe 3luni*600

Inseamna ca la fel o sa patesc si eu cu concediul medical din perioada celor 12 luni, nu o sa fie luat in considerare, pentru ca tot la cluj o sa imi fac dosarul
si eu am avut concediu medical si s-a luat la calcul, s-a luat si perioada de concediu de maternitate din luna anterioara lunii nasterii copilului, iar pentru luna de nastere s-a luat venitul din luna anterioara.
problema e ca pe parcursul ultimului an inaintea datei nasterii copilului am fost 3 luni in CIC pentru primul copil si pentru acea perioada nu sa luat in calcul nimic. Deci s-au adumat veniturile a 9 luni si s-au impartit la 12 si mi s-a spus ca daca as fi lucrat 2 luni si 10 as fi fost in CIC s-ar fi impartit venitul a doua luni la 12. Pentru aceasta solicit pareri de la juristi sau oameni care inteleg mai usor taina legilor. :(. perioadele asimillate am vazut in HG 1682 ca ar fi pt copilul cu handicap, pt mama care-l ingrijeste pana la varsta de 7 ani. Nu stiu unde sa caut art la care fac referire juristii care am vazut ca sustin ca se cuvine ca venitul de 600 sa fie luat in calcul pt lunile in care m-am aflat in CIC.
multumesc
dupa ce am citit mai bine HG 1682 /2008 si HG 1025/2006 am extras urmatoarele citate:
HG 1682 / 2008
… “Art. 191. - (1) La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, obtinute in conditiile art. 5, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate prevazute la art. 4 alin. (7).

HG 1025/2006

… “ (7) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si numai din perioadele prevazute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, daca persoana s-a aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
……
q) a beneficiat de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, respectiv pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap.”…

Daca cineva se afla in aceeasi situatie ca si mine si apartine de Ag Prest Sociale Cluj il invit sa vina luni sa ne sustinem cauza impreuna in fata juristei acestei agentii. X-( Multumesc
:offtopic: Interventie moderator
@ arianaferseta
Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu anamarianastase anamarianastase Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? yoli yoli Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 ... (vezi toată discuția)