avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri.
Am o fetita care implineste 2 ani la data de 28.03.2009. In prezent sunt in a doua luna de sarcina. Intrebarea mea este daca mai beneficiez de aceasta indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, in situatia in care la implinirea celor 2 ani voi avea 7-8 luni de sarcina. Ce pot sa fac in situatia asta, cand am o intrerupere de 1-2 luni?
Cel mai recent răspuns: dteo13 , utilizator 10:53, 27 Noiembrie 2009
Buna seara,
intrebarea mea ar fi ce se intampla cu viitoarele mamici (referitor la indemnizatia de crestere si ingrijire a copilului) in cazul in care angajatorul nu a platit contributiile la stat?

Multumesc!

PS - sper ca nu este inoportuna postarea intrebarii aici dar sunt noua in acest forum. Imi cer scuze daca nu ma aflu unde trebuie.
Din cate ne-am informat tratamentul de la medicul psihiatru e putin mai greu de oprit si dureaza mai mult timp. Poate ar exista ceva medicamente naturiste care ar ajuta la intreruperea medicamentelor. Noi am dori un copil, dar nu se poate duce sarcina cu aceste medicamente si stresul de la birou face si mai grea oprirea medicamentelor. Nu stiu ce solutie sa adoptam, pentru ca renuntarea la locul de munca ar duce la piederea indemnizatiei pt ingrijirea copilului iar cu criza economica actuala e greu sa gasim un loc de munca mai putin stresant.
Referitor la o discutie de mai devreme am si eu urmatoarea situatie pe care v-as ruga mult sa mi-a clarificati (mentionez ca nu ma pricep foarte bine la legi). Sunt angajata de 1 an si jumatate la o firma de consultanta cu un salar brut de 3000 ron. Sunt insarcinata in 4 luni iar pt ca am probleme cu sarcina de 2 luni, respectiv martie si aprile sunt in concediu medical si dupa cate mi-a zis medicul nu ma pot intoarce la lucru deloc, o sa fiu tot in medical, respectiv prenatal. Intrebarea mea este cum se va calcula indemnizatia pt CIC daca eu in ultimele 12 luni as avea 5 luni lucrate si 7 in concediu medical. Se vor lua in calcul si veniturile din concedii medicale , aproximativ 1600 ron/luna sau doar cele din cele 5 luni lucrate?
va multumesc mult pt ajutor
Se vor lua in calcul veniturile realizate in ultimele 12 luni anterior nasterii copilului, inclusiv concediile medicale.
nikol.ilea a scris:

Se vor lua in calcul veniturile realizate in ultimele 12 luni anterior nasterii copilului, inclusiv concediile medicale.

Multumesc mult, sper si eu sa se tina cont si de indemnizatiile pt concediu medical asa mi s-ar parea corect problema e ca am tot citit pe forum ca se iau in considerare doar veniturile impozabile si pt concediu medical nu se plateste impozit.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu anamarianastase anamarianastase Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? yoli yoli Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 ... (vezi toată discuția)