avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri.
Am o fetita care implineste 2 ani la data de 28.03.2009. In prezent sunt in a doua luna de sarcina. Intrebarea mea este daca mai beneficiez de aceasta indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, in situatia in care la implinirea celor 2 ani voi avea 7-8 luni de sarcina. Ce pot sa fac in situatia asta, cand am o intrerupere de 1-2 luni?
Cel mai recent răspuns: dteo13 , utilizator 10:53, 27 Noiembrie 2009
nu te obliga nimeni sa iei aceste 126 zile;exista obligatia de a sta acasa 42 zile si abia apoi sa te intorci la serviciu/sau intrare in CIC.Prin deductie, cele 84 de zile pot sa nu fie luate...........ideea este ca nu poti , practic, sa intri in prenatal,cu 84 zile inainte de bnastere caci nici un medic de fam. nu vrea sa dea prenatal decat in luna a 7 a , adik cu aprox. 63 de zile inainte;vezi oug 158/2005
Dupa 42 zile concediu postnatal se poate solicita CIC.
daca sunt in concediu medical de ingrijire a copilului bolnav sau de risc maternal acele zile de conediu se iau in calcul la indemnizatia de crestere a copilului?
Ma poate afecta concediile medicale la calculul indemnizatiei? As putea lua mai putini bani in CIC daca stau in CM, pentru ca din cate am inteles eu din discutiile anterioare calculul se face la veniturile impozabile iar cand esti in concediu medical eu stiu ca nu se retine impozit. Ma poate lamuri cineva si pe mine?
Am si eu o intrebare: acum sunt in Cic, dar am aflat ca sunt insarcinata in 8 saptamani. Conform calculelor mele, as naste in noiembrie. Acum ma gandesc daca ma reintorc la servici, si apoi dupa ce nasc reusesc sa imi i-au cele 126 de zile, pre si post natal, perioada in care imi i-au salariu, atunci cele 4 luni calculate de la data nasterii (126 zile) vor intra in calculul venitului obtinut in ultimile 12 luni, sau se i-a in calcul doar venitul obtinut pana la data nasterii? Daca este cum ma gandesc eu as sta cam asa: as lua salariu 11 luni si s-ar calcula 85% din netul celor 12 luni....e corect? Sper ca am fost destul de explicita
La calculul indemnizatiei se tine cont de veniturile supuse impozitului pe venit realizate in ultimele 12 luni antrerioare nasterii (deci concediul postnatal nu se ia in calcul). Daca va intoarceti la serviciu .....vor intra in calcul veniturile realizate in perioada cat ati lucrat (aproximativ 7 luni....aprilie-noiembrie 2009), iar pentru perioada noiembrie 2008 - martie sau aprilie 2009 se ia in calcul indemnizatia obtinuta pentru cresterea copilului.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu anamarianastase anamarianastase Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? yoli yoli Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 ... (vezi toată discuția)