dcozma a scris:
Crearea unui PFA este o solutie , daca obtine venituri , altfel fara venituri nu este nici impozit pe venit si nu aveti nici dreptul la indemnizatie.
Art. 5. - Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta sunt cele definite de Codul fiscal la art. 55 alin. (1) si (2), la art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71.
Din cele trei forme de venituri, ultima cred ca o excludeti, desi este cea mai lipsita de stres activitate dintre toate, primele doua prezinta factor de stres.
Ca salariat puteti apela si la varianta concedilor medicale si de risc maternal, ca PFA trebuie sa desfasurati activitate, personal sau nu , pt. a obtine venit impozabil.
Se poate incerca si varianta cu somajul, cred ca este cea mai buna pt. dumneavoastra.
Nu neaparat excludem varianta activitatilor agricole, dar nu stiu mai exact ce inseamna acest lucru. (ar trebui sa aiba teren proprietate privata, sa realizeze si sa poata dovedi un venit din aceasta activitate, etc sau doar trebuiesc intocmite niste acte cu asa zisa activitate agricola, care in final sa ii acorde dreptul la indemnizatia cel putin minima de 600 ron ? ).
Legat de varianta concediilor medicale si de risc maternal, nu stiu daca acestea se pot obtine inainte de confirmarea sarcinii, intrucat pun accent pe faptul ca medicamentele trebuiesc intrerupte inainte de concepere, altfel exista riscuri mari (malformatii, moarte fetala,...). Deci are nevoie de o pauza de 2-3 luni inainte de conceptie.
Imi cer iertare, nu inteleg a treia varianta, cu somajul. (patronul nu o va trimite niciodata in somaj, pentru ca are nevoie de postul de contabila).
Ideal ar fi daca s-ar putea plati la CNPAS "darile" aferente unui salar, pentru a obtine drept la indemnizatie, dar am inteles ca nu e posibil.