avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri.
Am o fetita care implineste 2 ani la data de 28.03.2009. In prezent sunt in a doua luna de sarcina. Intrebarea mea este daca mai beneficiez de aceasta indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, in situatia in care la implinirea celor 2 ani voi avea 7-8 luni de sarcina. Ce pot sa fac in situatia asta, cand am o intrerupere de 1-2 luni?
Cel mai recent răspuns: dteo13 , utilizator 10:53, 27 Noiembrie 2009
Da, se pare ca am facut mai multe greseli, nu doar aceea de a nu ma interesa ce functie este trecuta in CM.
Sunt multe elemente amestecate....voi vedea in ce situatie ma aflu cand ma voi intoarce la munca.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Buna seara! Ma numesc Nicoleta si am o fetita de 11 luni.As dori sa stiu daca la recalcularea indemnizatiei se iau in calcul ore suplimentare, prime, stimulente etc care sunt supuse impozitarii.
Va multumesc.
La calculul bazei pentru stabilirea indemnizatiei pentru CIC se iau in calcul toate veniturile profesionale supuse impozitului pe venit.
Veniturile din salarii prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Asadar, sumele primite pentru orele suplimentare, prime sau stimulente intra in calcul pentru stabilirea indemnizatiei pentru CIC.
Buna ziua,
Revin cu problema impozitului pe venit pentru ca de la parlament aproape ca nu vroiau sa-mi elibereze adeverinta de venit pentru recalcularea indemnizatiei. Asta pentru ca, spun ei, acel venit este supus impozitului pe venit (cica toate veniturile sunt supuse impozitului) insa nu si CIAS.
Am cercetat un pic mai mult Legea nr. 571/2003 si am gasit articolul de mai jos din care eu deduc faptul ca impozitul se aplica dupa ce se scad contributiile obligatorii (somaj- sanatate- pensie – deducere personala – deducere suplimentara).
Nu mai inteleg....
Oricum, pana la urma imi vor elibera o adeverinta in care vor specifica faptul ca veniturile nu sunt supuse CIAS.
Care este de fapt realitatea? Voi beneficia si de aceste venituri sau nu?

"ART. 57 - Determinarea impozitului pe venitul din salarii
(1) Beneficiarii de venituri din salarii datoreaza un impozit lunar, final, care se calculeaza si se retine la sursa de catre platitorii de venituri.
(2) Impozitul lunar prevazut la alin. (1) se determina astfel:
a) la locul unde se afla functia de baza, prin aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul determinate ca diferenta intre venitul net din salarii, calculat prin deducerea din venitul brut a contributiilor obligatorii aferente unei luni, si urmatoarele:
- deducerea personala acordata pentru luna respectiva;
- cotizatia sindicala platita in luna respectiva;
- contributiile la fondurile de pensii facultative, astfel incat la nivelul anului sa nu se depaseasca echivalentul in lei a 200 euro;"

Multumesc frumos!
Buna seara!

Am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta. Ma aflu in concediu de maternitate de la 1.12.2008. Am nascut pe 01.07.2008, dar mi-am reluat activitatea la 3 saptamani dupa nastere, apoi am renuntat la servici depunand dosarul pentru intrare in concediu maternitate (dosar aprobat). In momentul de fatza sunt in asteptarea indemnizatiei crestere copil de 85% care, presupun ca o voi primi pana la data de 01.07.2010. Azi am aflat ca sunt insarcinata in 8 saptamani. Intrebarea mea ar fi: daca nu renunt la acest copil si voi naste cel tarziu in noiembrie 2009 si nu depun dosar pentru indemnizatie crestere copil 2 voi primi in continuare aceasta indemnizatie sau se anuleaza? Iar daca depun dosar pentru cel de-al 2-lea copil nu voi primi 85% din venituri ci minimul de 800 ron?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu anamarianastase anamarianastase Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? yoli yoli Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 ... (vezi toată discuția)