Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri.
Am o fetita care implineste 2 ani la data de 28.03.2009. In prezent sunt in a doua luna de sarcina. Intrebarea mea este daca mai beneficiez de aceasta indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, in situatia in care la implinirea celor 2 ani voi avea 7-8 luni de sarcina. Ce pot sa fac in situatia asta, cand am o intrerupere de 1-2 luni?
Cele 63 de zile nu se considera pauza, ci ele intra in calculul celor 12 luni.
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale nete realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate (de exemplu, perioada in care a beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii).
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilit mai sus.
Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat in luna anterioara celei in care s-a nascut copilul.
Am si eu o nelemurire legata de acordarea indemnizatiei de crestere copil.
Sunt angajata din luna iulie 2008 pana in prezent.In luna noiembrie(toata luna) am fost in concediu fara plata.As dori sa stiu daca o sa primesc aceasta indemnizatie de crestere copil in cazul in care raman insarcinata.Ma afecteaza cu ceva acea luna de concediu fara plata?
Conditia de a beneficia de indemnizatia pentru CIC este ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului , trebuie sa fi realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
In cazul in care ati avut o luna de zile de CFP, exista posibilitatea sa nu beneficiati de aceasta indemnizatie intrucat nu indepliniti conditiile prevazute de OUG nr.148/2005 pentru acordarea acesteia.
La primaria de care apartineti cu domiciliul. Insa, asa cum v-am spus, legea conditioneaza acordarea indemnizatiei de realizarea de venituri profesionale pe o perioada de 12 luni , in ultimul an, anterior datei nasterii copilului. Daca nu este indeplinita aceasta conditie nu se beneficiaza de indemnizatia respectiva.
Indemnizatie
cami250786
salutare,
Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)