avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri.
Am o fetita care implineste 2 ani la data de 28.03.2009. In prezent sunt in a doua luna de sarcina. Intrebarea mea este daca mai beneficiez de aceasta indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, in situatia in care la implinirea celor 2 ani voi avea 7-8 luni de sarcina. Ce pot sa fac in situatia asta, cand am o intrerupere de 1-2 luni?
Cel mai recent răspuns: dteo13 , utilizator 10:53, 27 Noiembrie 2009
Aceasta suma este un drept prevazut de lege pentru toate mamele, insa putine isi exercita acest drept din necunostinta de cauza sau dataorita birocratiei.
Actele se depun la Directia de Asistenta Sociala din cadrul primariilor de domiciliu
Actele de care aveti nevoie pentru a obtine prima de nastere sunt:
- certificatul de nastere al copilului
- actul de identitate al mamei
- cerere
Prima de nastere in cuantum de 213 lei se acorda o singura data, pentru fiecare copil.
Stim deja ca pentru a beneficia de indemnizatia pentru crestere copil, trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
Intrebarea mea este ce inseamna impozitul pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal? De ce sunt nedumerita? Pentru ca, pe langa job-ul de la care primeam un salariu supus tuturor taxelor si impozitelor, am mai avut si o colaborare in cadrul cabinetului unui deputat. Din aceasta colaborare primeam niste bani care erau supusi impozitului pe venit insa nu si celorlalte contributii. Pot lua in calcul si acesti bani sau nu?
Multumesc frumos!

Impozitul pe venit reprezinta in zilele noastre obligatii pecuniare, pretinse, in temeiul legii, de catre autoritatea publica, de la persoane fizice si juridice, in raport cu capacitatea contributiva a acestora, preluate la bugetul statului in mod silit si fara contraprestatie imediata si folosite de catre acesta ca resurse pentru acoperirea cheltuielilor publice si ca instrumente de influentare a comportamentului platitorilor, astfel incat interesele acestora sa fie armonizate cu interesul public.

Pentru stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru CIC se iau in calcul toate veniturile profesionale supuse impozitului pe venit. Prin urmare, veniturile obtinute din colaborarea in cadrul cabinetului acelui deputat vor fi luate in considerare la stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru CIC
buna ziua,

daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva.... =D>. in prezent sunt in concediu pentru cresterea copilului. de cateva luni, la intretinere sunt trecute tot felul de sume despre care nu se stie ce platim. m-am tot gandit sa preiau administratia blocului. acum am citit ca trebuie sa ai contract ca sa poti face alta. Intrucat nu pot sa renunt la indemnizatie, vreau sa va intreb daca este posibil sa fac un contract fara plata. nu ma intereseaza banii de la administratie. vreau doar sa ma ocup de asta daca tot stau acasa. multumesc frumos
elis a scris:

Impozitul pe venit reprezinta in zilele noastre obligatii pecuniare, pretinse, in temeiul legii, de catre autoritatea publica, de la persoane fizice si juridice, in raport cu capacitatea contributiva a acestora, preluate la bugetul statului in mod silit si fara contraprestatie imediata si folosite de catre acesta ca resurse pentru acoperirea cheltuielilor publice si ca instrumente de influentare a comportamentului platitorilor, astfel incat interesele acestora sa fie armonizate cu interesul public.

Pentru stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru CIC se iau in calcul toate veniturile profesionale supuse impozitului pe venit. Prin urmare, veniturile obtinute din colaborarea in cadrul cabinetului acelui deputat vor fi luate in considerare la stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru CIC

Buna seara.
Am si eu o intrebare. Daca la calcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in calcul veniturile profesionale supuse impozitului pe venit realizate in ultimele 12 luni inainte de data nasterii copilului si mama a avut 63 de zile de concediu prenatal (suma primita pentru acest concediu nefiind impozabila), cum se calculeaza aceasta indemnizatie? Aceste 63 de zile se considera ca pauza in calculul celor 12 luni si este posibil ca mama sa nu primeasca indemnizatie?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu anamarianastase anamarianastase Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? yoli yoli Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 ... (vezi toată discuția)