Sunt mereu terorizat si amenintat, atat eu cat si familia mea de fosta mea concubina, ce trbuie sa facem? suntem mereu sunati cu numere private atat ziua cat si noaptea,atat pe tel.mobil cat si pe cel de casa,daca raspundem la celalalt capat al firului e mereu cineva care ne ameninta cu moartea,,sau in cel mai fericit caz ne adreseaza cuvinte dintre cele mai jicnitoare,,iar daca nu raspundem suna incontinuu,deasemeni familia mea a fost deranjata in nenumarate randuri de fosta concubina, aceasta fiind mereu insotita de 5-6 persoane...au fost la locuinta mamei mele la ore tarzii (02-03)noaptea tipand si batand cu pumnii in usa casei,,,mama mea a fost oprita si pe strada fiind deasemeni agresata verbal si amenintata ca va fi sechestrata,daca nu le va da anumite informatii despre mine..imi este frica pt siguranta mamei mele,,eu fiind plecat din tara momentan nu pot face nimic,,.mama a facut deja 2 sesizari la politie dar nu sa luat nicio masura..ce se poate face in acest caz??? #-o mama are deja o varsta si a suferit de curand a4a operatie,,deci este foarte bolnava si nu mai poate rezista acestei presiuni..in speranta ca voi primi o indrumare va multumesc anticipat si va doresc tuturor SARBATORI FRUMOASE si linistite..
catacata2011 a scris: Sunt mereu terorizat si amenintat, atat eu cat si familia mea de fosta mea concubina, ce trbuie sa facem? suntem mereu sunati cu numere private atat ziua cat si noaptea,atat pe tel.mobil cat si pe cel de casa,daca raspundem la celalalt capat al firului e mereu cineva care ne ameninta cu moartea,,sau in cel mai fericit caz ne adreseaza cuvinte dintre cele mai jicnitoare...
Art 193 c.penal – Amenintarea
consta in fapta de a ameninta o persoana cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa o alarmeze.
In teorie pare simplu dar in practica... ne costa timp, bani si... nervi :(
Idei: cand vedeti ca apelantul e ”nr ascuns”, ”anonim”, ”privat” etc directionati apelul in mesageria vocala a telefonului – persoana in cauza va sti ca urmeaza a fi inregistrata si e probabil sa se abtina. Azi asa, maine asa, poate va renunta – mai ales ca in momentul in care persoana stie ca va fi inregistrata acea inregistrare va fi acceptata ca proba in instanta, ca exemplu. La fel ar putea proceda prietenii si rudele dv care primesc asemenea mesaje.
Pentru telefonul ”de acasa” – inteleg prin aceasta ”telefon fix” – instalati un robot telefonic si nu mai raspundeti direct nimanui (pe prieteni ii veti informa de ce se va intampla astfel). La fel: poate ca cei care ameninta – stiind ca vor fi inregistrati, vor renunta sa mai telefoneze ca disperatii.
In plus, toti cei care primesc asemenea apeluri telefonice ar putea sa formuleze plangeri la politie... Poate nu se va intampla mare lucru desi politailor n-o sa le placa atatea cereri de cercetat si, poate, vor gasi ceva timp.
catacata2011 a scris: mama mea a facut deja 2 plangeri la politie,am relatat asta si anterior,dar politia nu a luat nici-o masura in acest sens!! iar despre martori,este doar unul,,vecina mamei mele care se afla impreuna cu mama mea atunci cand a fost amenintata pe strada de fosta concubina si indivizii care o insoteau
Banuiesc ca vecina a dat declaratie la politie, in sprijinul plangerii facute de mama dv... politia nu a luat o masura pana acum dar aveti idee daca cerceteaza? Se presupune ca da... Sunt obligati sa o faca dar... sunt o multime de dar (de aceea teoria si practica difera foarte mult)
Cum am mai scris: ar trebui sa se ”adune” toti prietenii si rudele care primesc amenintari si sa faca plangere impreuna cu mama dv.
Din pacate nu prea puteti sa o feriti pe mama dv de stresul la care este supusa... O rezolvare e destul de dificila fara interventia unui agent de politie... Doar sa se faca ”presiuni” asupra agentilor (in sensul de a-i "bombarda" cu plangeri si cu insistenta de a rezolva, si chiar cu plangere la organul ierarhic superior s.a.m.d.
Cat despre ideea de a angaja un detectiv particular care sa adune probe impotriva celor care va sicaneaza... ar putea insemna cheltuieli in plus si avantaje minime...
Buna seara! Sunt deacord cu dv referitor la ceea ce ati relatat! Am recurs deja la inregistrarea apelurilor,,am deja multe inregistrari unde acestia ameninta ca imi vor da foc la casa unde locuieste mama mea si la cele 2 garaje unde imi tin masinile,,deasemeni ca o vor sechestra pe mama mea..Mai nou miau spart si parolele profilelor yahoo mesenger si facebook,,,imi scriu tot felul de insulte pe statusul yahoo mesenger..Despre vecina mamei mele va pot spune ca a dat si dansa declaratii la politie pt ca este si ea deranjata noaptea,,daca mama mea nu raspunde la interfon acestia suna la toti locatarii blocului,,tipa in fata blocului si adreseaza cuvinte jicnitoare tuturor..
Custodia minorului
man15
Sunt divortat de 7 ani si am un copil de 12 ani pe care trebuie sa il iau in luna august la mine, asa a hotarat judecatoarea in urma sentintei de divort, doar ... (vezi toată discuția)
Rog sfat
janina drula
Dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un minor acum in varsta de 18 ani..
In momentul de fata copilul poarta numele mamei (va fac precizarea ca aceasta ... (vezi toată discuția)