avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie

Buna seara,as dori si eu sa stiu ceva,acum ceva timp(3,4 luni) 2 prieteni au savarsit o infractiune de talharie,Unul avand varsta de 17 ani a lovit persoana respectiva iar celalalt in varsta de 15 i-a luat telefon,s-a petrecut intr'o seara,cel de 17 ani este la prima abatere si i-au facut dosar penal,si inca nu a primit citatie sa se prezinte la tribunal si este judecat in stare de libertate,vreau si eu sa stiu conseciintele la baiatul de 17 ani,victima si-a retras plangerea,iar bunul a fost recuperat in acea seara.Vreau sa stiu daca poate scapa baiatul de 17 ani doar cu o amenda penala.
de exemplu cum spuneam mai sus cu cei doi baieti care au talharit,sa dau un exemplu: dupa ce a primti dosar penal,si de exemplu a fost prins cu alte prostii,si este martor ocular,declaratiile lui vor fi incluse in dosar?
PaulB17 a scris:

de exemplu cum spuneam mai sus cu cei doi baieti care au talharit,sa dau un exemplu: dupa ce a primti dosar penal,si de exemplu a fost prins cu alte prostii,si este martor ocular,declaratiile lui vor fi incluse in dosar?


Fiti mai concis in ceea ce spuneti pt a primi un raspuns.
Amenda penala nu veti primi deoarece amenda nu este prevazuta ca alternativa la pedeapsa inchisorii pt infractiunea de talharie.
Sansele sunt foarte slabe sa primiti o pedeapsa cu executare mai ales cand in viitorul Cod Penal minorii nu vor mai face inchisoare. Veti primi o pedeapsa cu suspendare sau se va aplica o masura educativa.
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
ContSters178374, utilizator
Nu ma refer la talharie aici,ma refer ca eu de exemplu daca am comis infractiunea de talharie,si sa zic ca sunt prins peste o luna cu niste prieteni care consumau substante interzise,avand in vedere ca eu nu am fumat nici nu sunt traficant,nu am primit nici amenda nici nimica,declaratia mea cu privire la ce s'a intamplat va aparea in dosar sau in cazier?sau ma va afecta la tribunal cand voi fi judecat pentru infractiunea de talharie?sa nu se inteleaga gresit,faza cu substantele interzise ce am spus-o mai sus este doar un exemplu pentru a afla chestiile ce le'am intrebat mai sus.:)
Dumneavoastra nu veti putea fi tras la raspundere pt conduita prietenilor sau pt alte infractiuni savarsite de acestia, daca nu ati participat. Fiind minor nu veti avea cazier.


P.S.:Va recomand sa va expuneti situatia in concret, renuntand la termenii "sa spunem daca" pt ca nimeni nu va judeca si daca doriti raspunsuri cat mai apropiate de realitate aceasta nu este tocmai o abordare care sa va raspunda la intrebari. Am inteles cu totii ca ati participat la savarsirea unei infractiuni de talharie, intalnim zilnic astfel de fapte si chiar mai grave, aici nu sunteti in sala de judecata.

inteleg..doar ca nu imi este asa usor sa mai spun chestia asta..ma rog..multumesc de lamuriri:). sper sa iasa soarele si pe strada mea.

Alte discuții în legătură

Prinsi cu 4 g PaulB17 PaulB17 Acum 4 luni am fost prins cu niste prieteni,care aveau la ei 4g de cannabis,politisti ne'au dus la sectie unde am dat declaratii timp de vreo 3,4 ore,apoi ... (vezi toată discuția)
Fapta savarsita in timpul suspendarii duikan duikan am fost condamnat acum un an la 1 an si 6 luni cu suspendare pentru talharie...aveam 17 ani...acum m-au prins din nou si m-au acuzat pentru furt calificat si ... (vezi toată discuția)
Dosar penal? messagero messagero In urma cu cateva luni cand eram in Spania, am facut o prostie...O \"prietena\" vroia sa jefuiasca niste fete care stateau pe o banca in parc,si mi-a zis sa ... (vezi toată discuția)