avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata caldura parti comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata caldura parti comune

am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist centralizat.n ar fi o problema ca asa e legea dar cei care nu au centrale nu platesc si ei tevile.e corect?eu dau pe tevi 23lei iar cel fara centrala 13lei citirea repartitoareleor.m am adresat verbal administratorului dar nici nu m a bagat in seama.unde pot face o reclamatie?ce pot face?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:24, 26 Noiembrie 2013
Cam la totul. Cand am decis sa renunt la sistemul centralizat am vrut sa-mi gospodaresc singura cheltuielile, mai pe scurt sa platesc ce consum. Plec toata ziua de acasa, setez termostatul sa porneasca centrala la ora X pe temperatura Y. Platesc ce consum. Faptul ca trec niste amarate de tevi prin apartamentul meu , care sa fiu sincera, insumate nu imi dau caldura unui calorifer nu inseamna ca trebuie sa platesc 110 lei. Ma ia cu groaza cand ma gandesc cat va fi consumul de tevi ptr luna ianuarie.

Am citit si eu comentariile de mai sus si am vazut cate unitati sunt repartizate ptr tevile din apartament..La unii 57 sau 59, la altii o suta si un pic..la mine (stati pe scaun!!!): 212 unitati.

Sa va spun de ce nu mi se pare corect. La noi in bloc, nimeni nu vine sa verifice repartitoarele, daca proprietarii dau corect nr de unitati., daca mai exista sigilii pe repartitoare. Deci, un proprietar daca da consumul mai mic , diferenta neinregistrata se imparte la toti, ptr tevi. E corect???

Ma rog, la vara imi voi izola si tevile, ptr ca au fost minti destepte care considera ca stau in tricou in casa ptr 3 tevi.

Multumesc pt raspunsuri si o seara cat mai calduroasa la gura....tevilor!



Eu la garsoniera am avut in noiembrie 59 unitati pe spatiile comune, iar pentru tevi 124, deci la comun am avut in noiembrie 183 u.e.
In decembrie am avut 71 + 166 = 237 u.e. Ce ziceti de asta? Dv cate camere aveti? Parca sa zic ca pentru trei perechi de tevi, platiti rezonabil.

Diferenta se regularizeaza, la limita, la momentul resetarii repartitoarelor, astfel incat tot consumul de peste an se memoreaza in indexul "M" al repartitorului si sta acolo pana la urmatoarea setare, asa ca odata si odata tot i se poate pune caldura nedeclarata s-o plateasca, scazandu-se din portia celorlalti, adica in sens invers.

Inainte de a investi banutii in izolarea tevilor, interesati-va in asociatia dv., la firma de calcul, daca se ia in calcul si daca da, in ce masura.
Buna dimineata,

Am 3 camere. Intr-un dormitor tevile au fost ingropate in momentul in care s-a facut termoizolatia (termoizolatia este facuta pe interior). Deci, raman tevile din baie (permanent reci), bucatarie, sufragerie si celalalt dormitor.

M-am interesat ce fel de izolatie accepta si mi s-a spus ca se accepta izolatia tevilor cu vata de sticla si rigips.
Sunt convinsa ca intotdeauna vor exista mici conflicte intre proprietarii care au CT si ceilalti care sunt racordati la sistemul centralizat . Dar asa cum spuneam, ne supunem regulilor facute de niste minti luminate, pana cand vom gasi solutii sa fentam legal aceste regului.
:offtopic:
Atunci sa nu va mirati daca si altii fenteaza legile pe motiv ca sunt facute de mintile luminate. Asta la modul general... ;)

Credeam ca vreti sa stiti, dar dupa fraza finala imi dar seama ca mi-am pierdut vremea de pomana, raspunzandu-va.
recititi, va rog....exista legi, ordine, ordonante care pot fi fentate in mod legal.Atii o fac in mod marsav (prin nedeclararea consumului real etc)...eu o voi face in mod legal.....o zi mirifica!

Alte discuții în legătură

Calcul agent termic dupa repartitoare,atunci cand ai centrala lorentzo12 lorentzo12 buna seara, problema mea este : pe scara unde locuiesc sunt 6 ap. cu centrala si 13 cu contorizare prin repartitoare eu am centrala ,cred ca platesc ... (vezi toată discuția)
Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)