avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata caldura parti comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata caldura parti comune

am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist centralizat.n ar fi o problema ca asa e legea dar cei care nu au centrale nu platesc si ei tevile.e corect?eu dau pe tevi 23lei iar cel fara centrala 13lei citirea repartitoareleor.m am adresat verbal administratorului dar nici nu m a bagat in seama.unde pot face o reclamatie?ce pot face?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:24, 26 Noiembrie 2013
sacalul09 a scris:

uitati un sistem de calcul facut de firma care ne fac calculul

[ link extern ] /



Si sunteti multumit de calcule? La noi , aceiasi firma a facut ravagii la calcul, apartamente goale ,fara consum factura de 100 ron minim. Acum am solicitat pe cineva din partea lor pentru masurarea tevilor din apartamente sa vedem ce o sa iasa.
Se pare, de fapt e certitudine ca (drept dovada este nemultumirea majoritatii reclamantilor privind nenumaratele greseli sau abuzuri in repartizarea costurilor pentru incalzire intre proprietari - intelegand locatarii si spatiile comerciale), legislatia facuta de ANRSC prin ord. 353/2010 a fost "facuta" pentru "pedepsirea" celor debransati din sistemul centralizat, dar si datorita "greselilor voite" ale firmelor care repartizeaza consumurile pe apartamente si spatii comerciale si care la mica intelegere mai inchid ochii pentru anumiti consumatori, pentru starea de izolare a conduclelor, etc. (uneori de comun acord si cu cineva din administatia asociatiei de locatari si/sau proprietarii spatiilor comerciale), astfel incat cota parte pentru consumul comun, intelegand aici subsol, casa scarilor, alte spatii comune, (cota care este repartizata proportional cu cota indiviza catre toti proprietarii fie debransati sau bransati la sistemul centralizat al imobilului, sa fie cat mai mare ), si astfel cota ramasa si distribuita dupa indicatiile repartitoarelor montate pe calorifere va fi mai mica si uite asa se ajunge ca un debransat din sistemul centralizat cu C.T. proprie - care din dorinta de a-si asigura o independenta energetica - sa plateasca mai mult decat cel ramas la cheremul celor care "dirijeaza" sistemele centralizate ale regiilor si a salariatilor acestora cu salarii frumoase !!!

Aveti perfecta dreptate. Si atunci, ce poti face ca sa-ti protejezi portofelul de fentele unor "baieti destepti" . Mai nimic, decat sa platesti ceea ce nu ai consumat si , chiar mai rau, ce au consumat altii. Mai e mult pana romanul va avea un simt civic, pana cand va invata ca trebuie sa plateasca ceea ce consuma si atat!
Iar ptr cei care tin partea acestui ordin, am o singura intrebare: cand mergeti la piata si cumparati 1 kg de cartofi iar vanzatorul va da doar 800 gr , diferenta de bani fiind ptr punga de plastic, acceptati asa ceva? Sunt convinsa ca nu.

Sunteti in eroare!
Exemplul nu este bine ales pentru ca ceea ce platiti in luna aceasta pentru ca vecinul nu a declarat, pana la urma in luna de resetare a repartitorului si trecerea indexului in indexul de la litera "M:, se face regularizarea si cel care nu a platit, va plati consumul sau neplatit de peste an, iar dv. vi s-ar scadea tot ce ati platit in plus.

Asta n-ati inteles, dar dv. nici nu vreti sa intelegeti pentru ca nu vreti decat un singur lucru - sa nu platiti deloc.
Buna dimineata,

Am inteles perfect.Si am inteles perfect si formulele de calcul pe care mi le-ati dat. Am inteles si din ordinul 343 cum se calculeaza consumul comun. Am inteles ca foarte multi cred ca daca aia CT , ai si bani de aruncat pe geam. Capacitatea mea de intelegere este foarte mare. Ceea ce nu vedeti, dincolo de niste calcule abstracte si de niste reglari vai-mama-lor, este faptul ca pana la reglarea din primavara, eu voi credita in iarna aceasta atat asociatia, Radet-ul si vecinii rai-voitori. Mare e vorba e aia: ca pana la Dumnezeu te mananca sfintii ! Cand eu imi voi recupera banii platiti in plus (daca imi voi recupera vreodata), ar trebui sa cer o dobanda, nu? Cui? Asociatiei? Radet-lui? Vecinilor? Si ne intoarcem de unde am plecat! Ca trebuie sa platim ce consumam!
Aseara, ma gandeamin in felul asta si v-as ruga si pe dvs sa o faceti, fara sa va ganditi la acest mirifc ordin, sa o faceti omeneste: daca eu in sufragerie am un calorifer de fonta cu 16 elementi (mi-am pastrat toate caloriferele de fonta, desi am CT), iar in dormitoare am calorifere cu 14 elementi .....(deci calorifere mari, nu gluma!), si pentru caldura, apa calda si gazele ptr gatit eu am de platit o factura de 230 lei ptr perioada 09 dec-09 ian , chiar nu credeti ca suma de 110 lei ptr niste tevi este foarte mare? Iar confortul termic este de dat de calorifere, nu de niste tevi.

Ma rog, deja intram in niste discutii care nu cred vor avea vreodata finalitate. Va multumesc inca o data!

Alte discuții în legătură

Calcul agent termic dupa repartitoare,atunci cand ai centrala lorentzo12 lorentzo12 buna seara, problema mea este : pe scara unde locuiesc sunt 6 ap. cu centrala si 13 cu contorizare prin repartitoare eu am centrala ,cred ca platesc ... (vezi toată discuția)
Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)