avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata caldura parti comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata caldura parti comune

am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist centralizat.n ar fi o problema ca asa e legea dar cei care nu au centrale nu platesc si ei tevile.e corect?eu dau pe tevi 23lei iar cel fara centrala 13lei citirea repartitoareleor.m am adresat verbal administratorului dar nici nu m a bagat in seama.unde pot face o reclamatie?ce pot face?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:24, 26 Noiembrie 2013
Cat priveste izolatia tevilor, la mine s-a cerut vata de sticla cu rigips ptr a fi scutita la calculul consumului de caldura emanata de tevi.
depinde de presedinte sau administrator.
oricum ei nu stiu nimic din ceea ce inseamna izolatie tevi. nu poti sa imi spui ca nu exista izolatie perfecta. exista, daca este facuta cum trebuie.
cat priveste repartitoarele trebuie sa luati in calcul si alte cheltuieli: la cei cu repartitoare de costuri factura de gaze este mai mare decat la cei fara. ex: daca cei cu au factura de gaze 1600 ron, cei fara au 800 ron/luna. la mine in bloc a venit 1600 ron/luna decembrie. a crescut cu 150% fata de alte luni mai calde. deci? inchide lumea caoriferul si se incalzeste cu gaze, pentru ca sunt la comum.
la noi in bloc au ajuns sa aiba luma 50 ron/luna caldura pe calorifere si 50 ron/coloane.
de cand o teava cedeaza mai multa caldura decat un calorifer/radiator?
de ce cand facem necesarul termic pentru un aprtament/camera nu calculam in functie de teava, si calculam in functie de calorifer/radiator? hai sa scoatem caloriferele din casa si sa instalam tevi, si la cei cu centrala si la cei cu radet.
nu vrea lumea sa inteleaga faptul ca: RADIATOARELE/CALORIFERELE SUNT CELE CARE RADIAZA CALDURA SI NU TEVILE.conform legii fizicii elementare.
Pai daca tevile nu ar radia caldura, ar fi reci. La dv. sunt reci?
Despre care fizica vorbiti? :))
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
elga50, moderator
si ce daca radiaza caldura? radiaza mai multa caldura decat caloriferul? nu cred. am 4 calorifere de aluminiu de 1.2 m buc. mi-a venit caldura pe calorifer 56 ron si caldura pe coloanele de distributie 143 ron. este normal? fizica elementara, unde se spune ca radiatorul radiaza caldura necesara unei incaperi si nu teava. teava este o coloana de distributie,care este montata acolo sa se poata distribui agent termic.sa nu mai informam lumea gresit. pana anul trecut aceste coloane de distributie nu erau luata in calcul. am montat repartiroare de costuri pe calorifere/radiatoare. de ce nu le montam acum pe tevi/coloane de distributie?
asta este o dezinformate totala a oamenilor, precum si tevile degaja caldura. au dagajat si pana acum, si degaja si la cei fara repartitoare,nu numai la cei cu. si cei fara platesc la fel sau mai putin, dar au caldura permanent.
Buna ziua, multumim pentru link-ul pe care l-ati oferit dar este neclara imagiena sistemului de calculsi nu se poate citi, este nedeschifrabil, calitatea slaba a pozei.( [ link extern ] / )


salut,
la adresa de mai jos
[ link extern ]
poti descarca un document care poate fi benefic problemei tale

Alte discuții în legătură

Calcul agent termic dupa repartitoare,atunci cand ai centrala lorentzo12 lorentzo12 buna seara, problema mea este : pe scara unde locuiesc sunt 6 ap. cu centrala si 13 cu contorizare prin repartitoare eu am centrala ,cred ca platesc ... (vezi toată discuția)
Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)