avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata caldura parti comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata caldura parti comune

am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist centralizat.n ar fi o problema ca asa e legea dar cei care nu au centrale nu platesc si ei tevile.e corect?eu dau pe tevi 23lei iar cel fara centrala 13lei citirea repartitoareleor.m am adresat verbal administratorului dar nici nu m a bagat in seama.unde pot face o reclamatie?ce pot face?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:24, 26 Noiembrie 2013
[ link extern ]

da lumea a stat cu caloriferul inchi sperand sa plateasca mai putin. asta era ideea cand sau montat aceste repartitoare de costuri. eu personal am avut 474 lei intretinerea pe luna decembrie. este foarte mult. astept o lamurire logica daca se poate. in cel mai rau caz, caldura cedata de catre toate tevile din apartament nu cred ca poate insuma mai mult de un radiator. in bucatarie nu am calorifer, doar tevi, am facut poza cu temeratura, dimineata sa vad cat comfort imi ofera aceste tevi. cat credeti? 14 grade. deci pentru 14 grade in fircare camera platesc 143 lei. super tare !!!!!!!!!!! centrala termica este sfanta !
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
uwu, utilizator
Daca vi le-ati izola ca la carte, ati plati 0 lei, dar ati avea 8-9 grade (depinde si de temperatura de-afara) sau chiar mai rau.
Daca sunteti nemultumit, nimic nu va opreste sa renuntati la calculul cu repartitoare, ati avea caldura in casa si ati plati poate mai mult decat 474 in conditiile cresterii pretului Gcal. De ce n-o faceti? Va sta la indemana acest lucru.
Pentru d-na elga :

Ref. la comentariul dvs de la pag. 7 (dupa comentariul meu). [EDIT] Cate apartamente sunt nelocuite intr-un bloc cu 70 de apartamente? Cate apartamente sunt nelocuite in 100 de blocuri cu 70 de apartamante?Poate un procent de 1% Dar cate apartamante au igrasie dupa o iarna (nu neaparat ca aceasta) pentru simplu fapt ca si-au inchis caloriferele. Si care este efectul asupra cladirii? De unde stiu cata economie a facut? Pentru ca pana iarna asta am fost si eu una din aceia care au facut economie la sange, pentru a plati facturi (la nivelul anului trecut) de 250-300 lei la caldura pentru a avea un confort cat de cat. Va spun asta pentru a va satisface curiozitatea.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
elga50, moderator
Daca scopul acestui controversat ordin 343 a fost sa ne dezbine,ei cred ca si-a atins tinta.A reusit!Sunt un administrator batran,cu 8 clase,care nu stie citi legi (apropo,pentru atestatul de administrator sunt necesare minim 12 clase - asta pentru cei care nu stiau).
Pentru ca toata lumea este nemultumita de cheltuielile prea mari la intretinere,mai ales din cauza calculului la incalzire care le pune capac,parerea mea este ca trebuie cautate solutii si nu discutii inutile si atat de darze.
Si ca sa nu va plictisesc,iata una:
-Pasul 1 - echilibrarea hidraulica corecta a instalatiei termice;
-Pasul 2 - izolarea tuturor coloanelor(pe orizontala - in pivnita;pe verticala - a tevilor ce trec prin apartamente,pana la ultimul etaj);
-Pasul 3 - contorizarea caloriferelor din spatiile comune(sau renuntarea la ele - daca este cazul)
-Pasul 4 - notificare catre firma care face calculul caldurii,prin care se cere ca valoarea facturii sa fie impartita numai la unitatile adunate de pe repartitoare.In caz ca refuza acest calcul,il poate face cineva din bloc care dispune de calculator,nu e greu.
-Pasul 5 - toata lumea multumita,liniste si pace,cei cu CT platesc doar cativa lei pentru caloriferele(daca sunt) pe casa scarii,spalatorie,uscatorie,etc. - conform cotelor parti.
Va asigur ca functioneaza!Si daca la noi unde gigacaloria este de 307.42 lei merge... ma gandesc ca in alte parti cu gigacaloria mai ieftina este tot ok.Dar ca sa renunti la repartitoare... o mare greseala.Concret: luna ian. 2003 - inainte de contorizarea cu repartitoare am consumat 87 Gcal la 44 ap., luna ian.2012 - 23 Gcal la aceleasi ap. cu repartitoare. Graitor, nu! Pentru sceptici insa... nu inseamna nimic.Se cauta vinovati... inclusiv administratori batrani...nescoliti, etc.

elga50 a scris:

Daca vi le-ati izola ca la carte, ati plati 0 lei, dar ati avea 8-9 grade (depinde si de temperatura de-afara) sau chiar mai rau.




nu este adevarat!!!!!!!!!!! eu am o camera in care nu am tevi, nu exista asa ceva!!! nu poti avea intr-o camera 22 de grade si in camera unde nu ai tevi sa ai o temperatura de 13-14 grade!!! Diferenta este 1-2 grade , hai maxim 3 grade si atat!

Domule gheorgherotar,

Aveti respectul meu si ptr varsta si ptr ceea ati scris. Nu ordinul 343 este de vina ptr ca a dezbinat oamenii, ci mentalitatea.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Calcul agent termic dupa repartitoare,atunci cand ai centrala lorentzo12 lorentzo12 buna seara, problema mea este : pe scara unde locuiesc sunt 6 ap. cu centrala si 13 cu contorizare prin repartitoare eu am centrala ,cred ca platesc ... (vezi toată discuția)
Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)