avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata caldura parti comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata caldura parti comune

am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist centralizat.n ar fi o problema ca asa e legea dar cei care nu au centrale nu platesc si ei tevile.e corect?eu dau pe tevi 23lei iar cel fara centrala 13lei citirea repartitoareleor.m am adresat verbal administratorului dar nici nu m a bagat in seama.unde pot face o reclamatie?ce pot face?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:24, 26 Noiembrie 2013
:oops:Pai ori radiaza, ori nu mai radiaza? Hotarati-va, ca in fizica nu merge cu targuiala....!
Daca as vedea fisa dv. personala si tabelul centralizator, v-as putea spune daca e normal sau nu, dar pot presupune ca....
...143 nu e numai pentru tevi, e si pentru spatiile comune, iar despre calorifere....pot spune ca ati stat cu ele mai mult reci, daca in total pe 4 calorifere mari ati platit numai 54 lei. Cum s-ar zice v-a fost indestulatoare caldura de la tevi. ;)

Da, da, la fotbal, agricultura si la....repartitoare, inclusiv transfer de energie, tot romanul se pricepe. :))

Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
elga50, moderator
nu se poata ca niste tevi sa consume mail mult decat un calorifer. asta este sigur. restul este vrajeala si pacaleala, pentru administratorii mai batrani care au doar 8 clase si nu stiu sa citeasca legi. o sa urc o lista pe to blocul sa va dati seama, ce teapa este.
uitati o lista partiala cu repatitia caldurii pe calorifere si celoane distributie.
astept un feedback, sa vedem daca este ok
[ link extern ]


[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
arockz, utilizator
si apropo: parti comune am doar 8.41 ron.daca nu stiti nu mai induceti lumea in eroare.
[ link extern ]
e? cum pare, e bine asa nu? parca coloanele de distributi le-am pus eu anul trecut. nu sunt acolo de 30 ani, de cand este blocul. asa ca.........RENUNTATI DACA PUTETI LA REPARTITOARE. NU VA MAI LUATI DUPA ALTII CARE NU STIU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lista nu se poate citi decat cu lupa si nu am asa ceva. Pare in regula, cat am putut sa vad cu ochelarii mei.
54 lei la 4 calorifere mari? Ntz, ntz, ntz.... v-am mai zis, ati stat cu ele mai mult inchise si v-ati limitat la ce va dadeau tevile sau aragazul. Mai vad si pe altii cu consum 0 sau foarte mic. Astia au lipsit din apartamente sau ce?
Fac comparatia cu alte apartamente si pentru ca pe coloana de regularizari nu apare nimic, concluzia mea este ca va trageti in teapa unii pe altii pe-acolo prin bloc, ca de altfel in toate blocurile.
Cand factura este mare, dar se declara mincinos mai putine unitati, e suficient sa faca cativa asta, o unitate echivalenta va costa mai mult decat daca s-ar declara corect si atunci la fiecare apartament si la partea comuna caldura e mai scumpa.
Iar proportionalitatea intre ce calorifere ati avut deschise si cat le-ati avut deschise si tevile verticale, plec de la premisa ca spuneti adevarul cu cei 54 lei, asta e, tevile au dat caldura non-stop, iar dv. cu caloriferele, mai le dadeati drumul, mai le inchideati sau pe unele le tineati inchise de-a dreptul.....
Mariti imaginea si postati-o din nou ca sa va arat niste diferente de consum, sa vorbim la concret.

Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Calcul agent termic dupa repartitoare,atunci cand ai centrala lorentzo12 lorentzo12 buna seara, problema mea este : pe scara unde locuiesc sunt 6 ap. cu centrala si 13 cu contorizare prin repartitoare eu am centrala ,cred ca platesc ... (vezi toată discuția)
Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)