avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului, mama eleva
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului, mama eleva

O mama minora, in varsta de 16 ani, eleva in clasa a X-a la un liceu teoretic (frecventeaza fara intrerupere cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar), necasatorita, tatal nu recunoaste copilul, poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?

La iesirea din spital, amamei si a copilului, bunica a fost pusa sa semneze o declaratie pe propria raspundere ca ia copilulu acasa. Acest lucru se numeste ca bunica este tutore sa ca este doar reprezentant legal al minorei ?

As dori sa stiu ce pasi trebuie sa urmez, unde sa ma adresez, ce documente trebuie sa pregatesc in cazul in care mama minora, eleva, beneficiaza de indemnizatie pt cresterea copilului.

In cazul in care mama minora nu beneficiaza de indemnizatie atunci bunica ar putea beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului?(bunica este salariata)

Unde ar trebui sa se adreseze bunica pt ca de la primarie a pimit un raspuns foarte evaziv si a fost trimisa acasa, nelamuruita, functioanarele fiind f deranjate de intrebarile adresate.

Va rog sa ma ajutati pt ca familia in cauza, desi salariata nu isi poate permite sa plateasca consultanta unui avocat.

Va multumesc anticipat
Și încă ceva,diriginta îmi tot spune sa merg la școală că dacă nu merg mă exmatriculează si îmi taie indemnizația,are dreptul de a îmi tăia indemnizația și de a mă exmatricula?
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
Bia Bianca, utilizator
Pentru absente nemotivate va poate exmatricula, dar dreptul de a beneficia in continuare de indemnizatie nu va este afectat.

Prin urmare, aberatia ca vi se taie indemnizatia nu trebuie sa va sperie . Un profesor nu are competenta in asa ceva.
Deci dacă mi-aș retrage dosarul de la școală că sa nu mă exmatriculeze as beneficia în continuare de indemnizație?
Nu conteaza statutul dvs dupa ce ati nascut copilul .... prin urmare, veti beneficia de indemnizatie indiferent daca maimergeti sau nu la scoala.
Mulțumesc frumos

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil, indemnizatie cristeaion cristeaion Fata mea are 25 de ani , este eleva la scoala postliceala , este gravida luna a 7 a . Dupa nastere poate primi indemnizatie pentru ingrijireacopilului pana la ... (vezi toată discuția)
Concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului alin1989 alin1989 eu sunt angajat de 3 luni la o firma si recent sotia mia nascut si am bagat prenatal prin facultate,intrebarea mea ar fi daca mai pot sta angajat sau nu sau ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie bogdangabor bogdangabor Buna ziua ! M-am casatorit in luna august 2015. Sotia a intrerupt activitatea la locul de munca in luna iulie si a si terminat studiile postliceale in ... (vezi toată discuția)