avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului, mama eleva
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului, mama eleva

O mama minora, in varsta de 16 ani, eleva in clasa a X-a la un liceu teoretic (frecventeaza fara intrerupere cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar), necasatorita, tatal nu recunoaste copilul, poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?

La iesirea din spital, amamei si a copilului, bunica a fost pusa sa semneze o declaratie pe propria raspundere ca ia copilulu acasa. Acest lucru se numeste ca bunica este tutore sa ca este doar reprezentant legal al minorei ?

As dori sa stiu ce pasi trebuie sa urmez, unde sa ma adresez, ce documente trebuie sa pregatesc in cazul in care mama minora, eleva, beneficiaza de indemnizatie pt cresterea copilului.

In cazul in care mama minora nu beneficiaza de indemnizatie atunci bunica ar putea beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului?(bunica este salariata)

Unde ar trebui sa se adreseze bunica pt ca de la primarie a pimit un raspuns foarte evaziv si a fost trimisa acasa, nelamuruita, functioanarele fiind f deranjate de intrebarile adresate.

Va rog sa ma ajutati pt ca familia in cauza, desi salariata nu isi poate permite sa plateasca consultanta unui avocat.

Va multumesc anticipat
Mămica mai merge la școală în continuare după nașterea copilului pentru a primi indemnizația?

ancamargareta a scris:

Va multumesc pentru sfaturi. Datorita indrumarilor primite acum mamica beneficiaza de indemnizatie. Nu ne-am fi descurcat fara sfaturile primite deoarece autoritatile locale initial nu ne-au oferut nici un fel de sprijin.

Am o întrebare .clAm auzit că și tatăl copilului poate obține indemnizație .Ce condiții trebuie să îndeplinească?
1. Mămica mai poate merge la școală în continuare după nașterea copilului , fara nicio grija in ceea ce priveste plata indemnizatiei.

2. Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia aceasta este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010 sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......
Mulțumesc de răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil, indemnizatie cristeaion cristeaion Fata mea are 25 de ani , este eleva la scoala postliceala , este gravida luna a 7 a . Dupa nastere poate primi indemnizatie pentru ingrijireacopilului pana la ... (vezi toată discuția)
Concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului alin1989 alin1989 eu sunt angajat de 3 luni la o firma si recent sotia mia nascut si am bagat prenatal prin facultate,intrebarea mea ar fi daca mai pot sta angajat sau nu sau ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie bogdangabor bogdangabor Buna ziua ! M-am casatorit in luna august 2015. Sotia a intrerupt activitatea la locul de munca in luna iulie si a si terminat studiile postliceale in ... (vezi toată discuția)