avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care ar fi rezolvarea?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care ar fi rezolvarea?

Sant cenzor la o asociatie de proprietari. La data de 13.09.2011, ca urmare a hotararii comitetului executiv, presedintele a emis o decizie de concediere a administratorei asociatiei noastre, angajata cu CIM inregistrat la ITM. Luand act de hotararea si decizia luate de catre cei pe care i-am ales sa ne conduca, am solicitat sa vad documentele care au stat la baza concedierii si am constatat faptul ca decizia nu era redactata in conditiile legii, nu se facuse cercetarea prealabila, motivele erau puerile, etc. etc. deci totul era abuziv si ilegal. Am solicitat punctul de vedere al administratorei care mi-a precizat in termeni fermi ca nici nu a fost chemata la discutii de catre membrii comitetului executiv si ca daca nu este reprimita la lucru ne va actiona in instanta, fapt care s-a si produs, ulterior, in perioada legala. Toate aceste aspecte le-am comunicat, in scris, presedintelui comitetului executiv dar atat acesta cat si membrii comitetului, in corpore, au ramas fermi pe pozitie: administratora este demisa! Dar, ulterior, am constatat ca nu fusese radiata din REVISAL si figureaza, in continuare ca si angajata a noastra, cei responsabili de concedierea acesteia avand in noile conditii o alta abordare si anume ca administratora nu a fost demisa ci lipseste nemotivat. Avand in vedere faptul ca avem termen de judecata pt data de 14.08.2012 - si, personal, constientizand faptul ca vom pierde procesul - am incercat sa rezolv, acum, problema, amiabil, in sensul ca administratora vrea sa revina la lucru, renuntand la proces si fara nici o alta pretentie iar comitetul vrea sa o reprimeasca la lucru, DAR FIGUREAZA LA REVISAL CA SI ANGAJATA, IN CONTINUARE, si nu putem acoperi perioada in care aceasta a lipsit de la lucru... Cam asta este situatia. Cum putem rezolva LEGAL aceasta problema delicata?
Cel mai recent răspuns: mira55 , utilizator 21:04, 11 Ianuarie 2012
Da, sant pretentii, administratora isi vrea banii pentru perioada respectiva. Intretinerea a fost calculata de catre un membru al comitetului executiv care isi doreste acest post, a si fost angajat ca administrator (fiind platit chiar mai bine decat fosta administratoare, aspect cu care nu am fost de acord si nici nu le-am aprobat actele contabile); mai mult, in primele doua luni, i-au fost platite contributiile bugetare ca si cand administratora ar fi fost la lucru, salariul pe stat fiind integral, am refuzat iarasi sa avizez documentele, apoi au comunicat salariul cu zero lei. Acum, documentandu-se si realizand ca pot pierde procesul si vor fi nevoiti ca ei, membrii c.ex, sa plateasca totul, vor sa rezolve situatia dar fara sa suporte consecintele banesti, la zi. Vom vedea ce va iesi...
Mie unu mi se pare corecta pozitia Dvs. si in concordanta cu atributiile Cenzorului.
Am o nelamurire, cum au afisat oare listele de plata fara acordul Dvs.?
Daca contributiile catre stat au fost platite, inseamna ca nu s-a desfacut contractul, deci Admin are tot dreptul sa-si primeasca salariul (cf. stat de plata si fluturasi el/ea chiar nu l-a luat)

Dupa informatiile Dvs. eu unu, daca as fi in pielea Admin. mi-as continua procesul fara nici o intelegere si s-ar lasa cu "caderi de capate". Daca as avea cum as convoca AG si as expune toate aceste aspecte cu confirmarea din partea Cenzorului care urmareste aplicarea corecta a legilor (adica Dvs.)
Cum au afisat listele de plata fara acordul meu? Simplu: nu le pasa de punctul meu de vedere si nici al altora... Vreau sa stiti ca administratora chiar este meseriasa, nu avea un salariu exagerat dar, la fel ca si mie, ii aplace corectitudinea si, astfel, a intrat in conflict cu cei din com.ex. Simplu, nu? Ca si solutie juridica, si eu vad tot procesul dar asta o va hotara administratora.
cand am zis acord ma refeream la semnatura
Listele nu le-am semnat...

Alte discuții în legătură

Recuperare bani de la cei vinovati mira55 mira55 Comitetul executiv a luat hotararea de a demite -fara temei legal sau aprobarea adunarii generale a proprietarilor dar si in contradictoriu cu opozitia scrisa ... (vezi toată discuția)
Doresc informatii despre schimbarea administratorului cartaya cartaya sunt numit in functia de presedinte al unei asociatii de proprietari din craiova in urna cu cateva zile , conform hotararilor Adunari generale a ... (vezi toată discuția)
Cum se incadreaza fapta a administratorei conform legii? goby goby Este corect ca un administrator de bloc sa depuna banii asociatiei in cont personal, la o banca X fara acordul Adunarii Generale?.Tin sa precizez ca ... (vezi toată discuția)