mira55 a scris:
[...] in sensul ca administratora vrea sa revina la lucru, renuntand la proces si fara nici o alta pretentie iar comitetul vrea sa o reprimeasca la lucru, DAR FIGUREAZA LA REVISAL CA SI ANGAJATA, IN CONTINUARE, si nu putem acoperi perioada in care aceasta a lipsit de la lucru... Cam asta este situatia. Cum putem rezolva LEGAL aceasta problema delicata?
Asta ati spus in mesajul initial.
"Fara nicio pretentie" insemna ca rezolvarea era o cerere de concediu fara plata datata anterior si lucrurile s-ar fi aranjat in cadrul asociatiei. Listele puteau fi facute de cineva fara a fi remunerat - se putea intelege asta.....
Acum ne spuneti ca totusi vrea banii pe aceste luni nelucrate, pe buna dreptate, ar spune oricine cunoaste putina, foarte putina legislatie in domeniu. Datele problemei se schimba si rezolvarea poate fi:
- fie merge inainte cu procesul pentru a-si recupera banii din aceasta perioada, iar comitetul va avea de platit amenzi usturatoare pentru ca si-au batut joc pur si simplu si de om si de lege;
- fie cel care a functionat ca administrator si a incasat acesti bani ilegal ii da banii luati de el, administratorei...in acest caz aceasta putand renunta la proces si putand sa-si reia activitatea, asa cum s-a declarat pe 112.
Nu sunt dumirita din exprimarea dv. din ultima postare
[...]mai mult, in primele doua luni, i-au fost platite contributiile bugetare ca si cand administratora ar fi fost la lucru, salariul pe stat fiind integral, am refuzat iarasi sa avizez documentele, apoi au comunicat salariul cu zero lei.
Contributiile au fost inscrise in Decl.112? A fost depusa aceasta? Unde au comunicat apoi salariul 0 (zero).
Aici trebuie reglate niste probleme in functie de modul cum administratora intelege sa actioneze in continuare si in functie de prostiile pe care le-au facut cei din comitet crezand ca se afla in
tara lui papura voda.
Ati procedat foarte bine, nesemnand liste si alte documente si bine ar fi fost daca ati fi instiintat si in scris, sesizarea sa fi fost inregistrata, despre aceste nereguli.
La noi in asociatie cenzora face
raport lunar despre cum a gasit situatia financiara si nu numai. Ea, nu numai ca atrage atentia asupra unor probleme care trebuie rezolvate (daca e cazul), dar se descarca si de responsabilitate in cazul unor astfel de intamplari. Si este motivul pentru care comitetul, presedinta asociatiei, nu au curajul sa incalce legea, pentru ca ar raspunde singuri si chiar pecuniar, nu mai vorbesc de administratora (adica eu) care mi-am reglat activitatea, indrumata de cenzora, in multe privinte.