Bunaziua.
Am avut un accident in data de 23.08.08 fiind baut la volan (alcoolemie 0,77 in aerul expirat si 1,45 respectiv 1,55 la interval de o ora in sange) in urma accidentului nu au fost victime decat pagube materiale.Eu conduceam o masina cu nr. provizorii de inmatriculare expirate si iesind de pe o straduta am intrat in coliziune cu o masina care circula regulamentar lovind-o lateral.Asi dori sa stiu ce pedeapsa pot sa primesc si daca permisul se anuleaza sau se suspenda.Acum asi vrea sa stiu daca nu am avut peste 0,8 intra la penal.
Va multumesc
Azi am fost la politie sa ma interesez de dosar si mi sa spus ca a inceput urmarirea penala si dosarul este la mapat.Asta ce inseamna ca voi fi ghemat direct in instanta sau la procuror care va putea da nup,eu ne fiind chemat la procuror unde am inteles ca pot cere recalc. alc.din sange .Daca voi primi amenda penala se anuleaza permisaul.Iar daca voi primi cu suspendare in cat timp pot da examenul pt. permis este adevarat ca dupa un an de la ramanerea definitiva a pedepsei se poate da.va multumesc
In 23 martie se fac 7 luni de cand am avut accidentul si nu m-ai am drept de circulatie si aproape 3 luni de cand am fost audiat de procuror,cat mai poate dura pana se finalizeaza dosarul sau ce pot face pentru a grabi finalizarea dosarului?Am dreptul de a cere o dovada cu drept de circulatie pana la finalizarea dosarului?
Ma scuzati ca insist dar deja simt ca inebunesc sunt mai mult de 8 luni de cand stau fara permis si desi am recunoscut tot si la politie si la procuror si nu m-am sustras de la procedurile legale,dosarul nu sa finalizat ce pot face sa aflu in ce stagiu este dosarul(cand am fost la procuror mi-a spus sa astept decizia nespunandu-mi ca ma va trimite in instanta cum a facut cu alti cetateni care erau la audieri)e posibil sa fi primit amenda administrativa,ma gandesc la lucru acesta deoarece am vazut pe saitul tribunalului din cluj dosare cu nr. mai mare decat al meu si tot pentru infractiune la legile circulatiei,cum e posibil sa se finalizeze un dosar facut dupa al meu,nu se ia in ordine nr.Am vreo sansa sa primesc dovada cu drept de circulatie pana la finalizarea dosarului?
nu stie nimeni sa-mi raspunda la intrebare:dosarele penale se solutioneaza in functie de nr. de dosar sau nu?Chiar nu exista un termen de solutionare a unui dosar penal?
Chiar nu exista nici o posibilitate sa-mi recuperez permisul sau sa primesc dovada cu drept de circulatie dupa 9 luni de asteptare si nu se stie cate mai urmeaza pana primesc hotararea procurorului.
Caut un AVOCATcare sa ma ajute intr-o problema ,saptamana trecuta in jurul pranzului ma deplasam pe un drum prioritar iar la o intersectie semaforizata un scuter a intrat in partea din stanga spate a masini p care o conduceam el s-a dezechilibrat si a cazut apoi a venit la mine si agresandu-ma dupa care s-a urcat p motoscuter si a fugit ,nu am vazut nr de inmatriculare si am considerat ca nu e nevoie sa anunt politia ,iar zilele trecute i-a sosit proprietarului masini o citatie sa se prezinte la politie.ce trebuie sa fac sa nu ma aleg cu dosar penal ?VA ROG SA MA AJUTATI(radu_office_mireann@yahoo.com)
Alcoolul la volan
vovy
Am un dosar penal pt conducere sub influenta alcoolului din 24.12.2011.
Rezultatul alcoolemiei in aer este de 0,43, iar in sange de 0,80 prima proba si 0,65 ... (vezi toată discuția)