avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident

Bunaziua.
Am avut un accident in data de 23.08.08 fiind baut la volan (alcoolemie 0,77 in aerul expirat si 1,45 respectiv 1,55 la interval de o ora in sange) in urma accidentului nu au fost victime decat pagube materiale.Eu conduceam o masina cu nr. provizorii de inmatriculare expirate si iesind de pe o straduta am intrat in coliziune cu o masina care circula regulamentar lovind-o lateral.Asi dori sa stiu ce pedeapsa pot sa primesc si daca permisul se anuleaza sau se suspenda.Acum asi vrea sa stiu daca nu am avut peste 0,8 intra la penal.
Va multumesc

Azi am fost la politie sa ma interesez de dosar si mi sa spus ca a inceput urmarirea penala si dosarul este la mapat.Asta ce inseamna ca voi fi ghemat direct in instanta sau la procuror care va putea da nup,eu ne fiind chemat la procuror unde am inteles ca pot cere recalc. alc.din sange .Daca voi primi amenda penala se anuleaza permisaul.Iar daca voi primi cu suspendare in cat timp pot da examenul pt. permis este adevarat ca dupa un an de la ramanerea definitiva a pedepsei se poate da.va multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: alexionut , utilizator 09:58, 9 Ianuarie 2010
buna ziua

am trecut azi pe la parchet sa vad ce e cu dosarul iar doamna de acolo sa uitat pe un registru si mi-a spus ca dosarul este in lucru la procuror(din luna ianuarie 2009) si ca daca vreau sa fac o cerere in exemplar dublu pentru urgentarea finalizarii dosarului.Acum ma gandesc ca daca au trecut 10 luni de cand nu am permis procurorul va fi mai indulgent,iar daca vede ca fac cererea de urgentare am vre-o sansa sa-l supar si sa fie in defavoarea mea pentru ca-i grabesc lucrurile?:">
daca dosarul se afla de 6 luni la procuror la parchet cum pot afla cu ce propunere a plecat de la politie.Am acces la dosar?
cred ca nu ai gasit forumul potrivit, e plin de amatori aici, se pare ca vorbesti singur si-mi pare rau pt tine.
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
ContSters72658, utilizator
Mhmmm...nu e vorba de amatori, sunt convins ca sunt si persoane competente...dar care au foarte mult de lucru. Mai sunt si persoane competente care asteapta sa fie contactate in vederea unei "consultatii"...platite, desigur :). Si mai sunt persoane necompetente...asa, ca mine :D.
Rares...am fost de fata la o infatisare unde cel ce a fost anchetat de parchet a solicitat instantei eliberarea unei dovezi de circulatie, avand in vedere ca serviciul dansului depindea de asta. Sustinut de ceva documente doveditoare, a avut sansa sa i se admita cererea si i s-a eliberat dovada de 30 de zile (procurorul, prezent in sedinta, nu a avut obiectii si a lasat hotararea eliberarii unei dovezi la latitudinea instantei).
Cazul era cumva diferit...am impresia ca respectivul fusese gasit nevinovat, dar din motive ce imi scapa, nu isi recuperase permisul.
Incearca sa cauti in OUG 195 sau RA OUG 195 articole referitoare la eliberarea unei dovezi cat timp esti sub cercetare...pe urma vezi cui trebuie sa te adresezi. Sfatul meu ar fi sa faci totusi o cerere motivata la Procuror...daca e de bun simt, nu vad de ce te-ar refuza.


LE: Aiiiiii...acum am vazut care-i baiu'...frumos te-ai aranjat. Poate de asta nu prea esti "ajutat"...se tem sa-ti iei permisul inapoi :">
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
madriann, utilizator
Buna seara.

In data de 23 august a trecut un an de cand mi s-a retinut permisul,dosarul se afla la procuror si cu cateva zile in urma am aflat de la niste vecini ca a trecut doi politisti inmbracati civil pe la ei punandule mai multe intrebari de genul cu ce ma ocup,cu cine umblu dar insistand pe intrebarea daca mau mai vazut coducand pe care le-a puso de mai multe ori,acesti spunand ca nu mau vazut coducand,de altefel nici nu aveau cum sa spuna da deoarece nu am condus nici o masina de atunci,acum itrebarea mea este de ce au venit acei politisti la vecini si nu mau cautat pe mine,se poate sa fi fost trimis de procuror,asi avea vre-o sansa sa primesc permisul inapoi in curand avand in vedere ca a trecut un an bineinteles aplicandumi-se amenda administrativa?

Alte discuții în legătură

Alcoolul la volan vovy vovy Am un dosar penal pt conducere sub influenta alcoolului din 24.12.2011. Rezultatul alcoolemiei in aer este de 0,43, iar in sange de 0,80 prima proba si 0,65 ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcolului stanleyy stanleyy Daca in aerul expirat, valoarea alcolemiei indica 0,48 mg/l iar in urma analizelor de sange valoarea alcolului la ambele probe se situeaza sub 0,8 mg/l, care ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pt alcool srggg65 srggg65 Buna ziua, In 14 decembrie 2013 mi s-a retinut permisul pt consum de alcool.Concentatia fiind de 0,48 in aerul respirat.....s-au recoltat probele de sange ... (vezi toată discuția)