avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident

Bunaziua.
Am avut un accident in data de 23.08.08 fiind baut la volan (alcoolemie 0,77 in aerul expirat si 1,45 respectiv 1,55 la interval de o ora in sange) in urma accidentului nu au fost victime decat pagube materiale.Eu conduceam o masina cu nr. provizorii de inmatriculare expirate si iesind de pe o straduta am intrat in coliziune cu o masina care circula regulamentar lovind-o lateral.Asi dori sa stiu ce pedeapsa pot sa primesc si daca permisul se anuleaza sau se suspenda.Acum asi vrea sa stiu daca nu am avut peste 0,8 intra la penal.
Va multumesc

Azi am fost la politie sa ma interesez de dosar si mi sa spus ca a inceput urmarirea penala si dosarul este la mapat.Asta ce inseamna ca voi fi ghemat direct in instanta sau la procuror care va putea da nup,eu ne fiind chemat la procuror unde am inteles ca pot cere recalc. alc.din sange .Daca voi primi amenda penala se anuleaza permisaul.Iar daca voi primi cu suspendare in cat timp pot da examenul pt. permis este adevarat ca dupa un an de la ramanerea definitiva a pedepsei se poate da.va multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: alexionut , utilizator 09:58, 9 Ianuarie 2010
Buna ziua.
In urma cu un an si o luna am avut un accident conducand in stare de ebrietate si cu nr. provizorii de inmatriculare expirate de o zi,nu au fost victime decat pagume materiale.Zilele trecute am trecut poe la secretariatul parchetului unde imi este dosarul de cercetare si intreband in ce faza de cercetare e dosarul am primit acelasi raspuns ca de fiecare data se afla in lucru la procuror doar ca de tata aceasta doamna de acolo mi-a spus ca in registru apare cu propunerea de la politie de incetare a urmariri penale,asta ce inseamna ca voi fi scos de sub urmarire penala sau procurorul nu va tine cont de propunerea politiei/
Va multumesc.
Din pacate pentru dvs. politia este datoare sa propuna si procurorul nu este dator sa ajunga la aceeasi concluzie cu ei.


:offtopic: Va rog sa va editati mesajele si sa nu mai scrieti mesaje consecutive. Multumesc.
in legatura cu intrebarea mea de mai sus,am trecut din nou pe la parchet si am aflat ca dosarul a fost trimis de catre procurorul de caz la prim procurorul parchetului cu aceasi propunere de incetare a urmaririi penale.Aici cat ar m-ai dura pana va da si prim procurorul o hotarare exista vreun teremen sau va trabuii sa astept iar la infinit?
Buna ziua

Dupa toata asteptarea asta de 1 an si 4 luni si speranta ca voi fi sanctionat administrativ azi a venit ,,Mosul" si pe la mine cu o frumoasa citatie de prezentare in instanta pe data de 21 ian. 2010.Mai am vre-o sansa sa contestez aceasta citatie sau va trebuii sa ma prezint in instanta si doar dupa aceea pot face recurs?Am sansa sa primesc amenda penala sau cel putin sa nu mi se anuleze permisul avand in vedere ca a trecut 1 an si 4 luni?Cat va mai dura toata treaba aceasta daca nu mai fac recurs si recunosc se termina in prima infatisare/ va multumesc si SARBATORI FERICITE tuturor.
Trebuie sa va prezentati la instanta la data cand ati fost citat....
Va sfatuiesc sa va formulati o aparare buna (cel mai bine este sa fiti asistat de un avocat specilizat in astfel de cazuri).

Alte discuții în legătură

Alcoolul la volan vovy vovy Am un dosar penal pt conducere sub influenta alcoolului din 24.12.2011. Rezultatul alcoolemiei in aer este de 0,43, iar in sange de 0,80 prima proba si 0,65 ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcolului stanleyy stanleyy Daca in aerul expirat, valoarea alcolemiei indica 0,48 mg/l iar in urma analizelor de sange valoarea alcolului la ambele probe se situeaza sub 0,8 mg/l, care ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pt alcool srggg65 srggg65 Buna ziua, In 14 decembrie 2013 mi s-a retinut permisul pt consum de alcool.Concentatia fiind de 0,48 in aerul respirat.....s-au recoltat probele de sange ... (vezi toată discuția)