avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare magazin
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare magazin

Buna seara.Vreau sa deschid un magazin de haine si am cateva nelamuriri.Daca lucrez in prezent in alta parte pot sa deschid ca PFA sau I.I. la care sa fiu si angajat part time?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioana nemes , utilizator 15:42, 5 Martie 2019
imi spuneti va rog daca formularul 220, cererea de inregistrare a reg jurnal de plati si incasari si a reg inventar, declaratia 200 se depun la ANAF dupa inregistrarea la ORC sau dupa inceperea activitatii.Reg unic de control se ia dupa inreg la ORC sau dupa inceperea activitatii?
Declaratia 220 - pentru venitul estimat - o depuneti la ANAF dupa inregistrarea la registrul comertului (in 15 zile de la inceperea activitatii - OMEF 2371 / 2007); declaratia 200 la timpul potrivit, pentru anul precedent... Pentru veniturile obtinute anul trecut se depune pana la 25.05.2012 (dar nu e cazul dv pentru ca abia va infiintati)

Cererea pentru vizarea registrelor o faceti dupa ce va inregistrati inclusiv la ANAF.
In momentul in care va inregistrati se considera ca sunteti in activitate. Cumparati registrul unic de control dupa inregistrarea la ANAF.

Declaratia 010 o veti completa si depune la infiintare (la ANAF)
am vizat registrele,am depus si declaratia 220 dar nu am depus declaratia 010.pot sa o mai depun acum daca magazinul functioneaza deja?
:oops:


M-am cam incurcat in declaratii... Scuze, dar nu mai am certitudini...

Probabil ca ati depus declaratia 070 - declaratia de mentiuni pentru pfa sau profesii liberale
La acest moment ma abtin sa mai ofer un raspuns pentru ca nu vreau sa va induc in eroare. Daca nu ati depus nici declaratia 070 cred ca e mai indicat sa intrebati la ANAF care dintre acestea trebuie depusa :(
imi spuneti va rog daca declaratia 010 o depun si pfa-urile?si ce termen au de la inregistrarea la registrul comertului?am depus 220 pana acum

Alte discuții în legătură

Acte necesare dosar anaf paultrefu paultrefu Am primit acum câteva zile actele de la registrul comerțului pentru o intreprindere individuală(frizerie micuță la țară). Acum am fost la anaf să văd ... (vezi toată discuția)
Pfa - formular 220 + 070 wasssu wasssu 1. Legat de formularul 220, ce trec la punctul II. 9 Document de autorizare? Cand am infiintat pfa-ul am primit certificatul de inregistrare, certificat ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa pet shop laura.c laura.c as dori sa stiu toti pasii pentru deschiderea unui pet shop la tara pe persoana fizica autorizata PFA,cine ma poate ajuta,va rog,multumesc (vezi toată discuția)