Azi am avut prima infatisare la actiunea de marire pensie intretinere deschisa de mine. Dupa cum m-am asteptat s-a dat amanare dar nu inteleg prea bine ce inseamna solutia data:
19/01/2012 Amână cauza
Solutie: pentru cand se va cita reclamantul cu copie intampinare si inscrisuri si cu mentiunea dispusa de instanta.
Mai precis, ce inseamna mentiunea dispusa de instanta?
Ce i-au cerut lui? Eu ma asteptam sa aflu ce au cerut eventual de la Autoritatea Navala Romana. Oricum am incredere ca merg pe un drum cunoscut fiind f multi navigatori in localitatea respectiva.
Azi am primit intampinarea facuta de fostul sot prin intermediul avocatei lui. Dupa cum m-am obisnuit, stilul avocatei lui fiind unul care lasa de dorit, in intampinare a mintit ca am luat copiii si am plecat din localitate, (am plecat intr-adevar, dar cand eram in aceeasi localitate nu-i cauta niciodata si asa s-a linistit) , intrerupand relatia lui cu acestia, ca-i doresc moartea, ca-i aduc jigniri care-l afecteaza moral si fizic si la final a zis ca sunt geloasa pe el ca s-a insurat si are copil si pentru asta inventez venituri.
Instanta mi-a cerut sa mentionez daca am formulat actiunea in numele minorilor ca reprezentant legal al acestora si sa depun din partea minorilor o insusire a actiunii formulate de mine si sa propun probe care sa se foloseasca in sustinerea cererii.
Asa se procedeaza sau instanta crede ca sunt ultimul om de pe pamantul asta si vreau banii copiilor pentru mine? Si as putea cere sa fie interogat copilul cel mare de 15 ani? Ca sa se vada cine minte?
Va multumesc!
Unul are 15 ani si jumatate si unul 9 si jumatate. Mi-as dori sa fie intrebati copiii de cate ori, inainte de a ne muta din oras eu ii puneam sa-l sune pe tatal lor sa se intalneasca si el era ocupat. Era in concediul de 4 luni pe care-l au navigatorii si nu facea nimic, doar vegeta. Si acum ca ne-am mutat copilul cel mare il suna si el nu raspunde. Se teme sa nu-i ceara ceva. Si atunci de ce minte la adresa mea? A spus in intampinare ca am plecat cu copiii dar pensia am luat-o. Adica pensia de 250 lei nu trebuia sa o iau?
In mod mormal avand in vedere ca unul din minori are varsta de 15 ani si unul de 9,5 ani, actiunea trebuia formulata altfel:
-1.- de catre minorul x nume, prenume ( minorul de 15 ani) asistat de dvs. in calitate de reprezentant legal ( pentru ca are peste 14 ani si are capacitate de exercitiu restransa) si
-2.- dvs. in calitate de reprezentant legal al minorului x nume , prenume ( minorul de 9,5 ani.), chemam in judecata civila si personal la interogatoriu pe numitul x......
De aceea instanta a pus in discutie acea problema legata de reprezentantul legal, problema care vizeaza practic calitatea procesual activa din prezenta cauza.
Nu puteti cere un interogatoriu al minorului de 15 ani, pentru ca el are calitatea de reclamant asistat de dvs.
In rest alte discutii si aparari ale partii adverse( lipsite de "substanta") se combat prin probele pe care intelegeti sa le propuneti si sa le administrati in dovedirea actiunii dvs.
Depunere intampinare
emine
Buna seara,
Buna seara,
Am o prietena care este chemata in instanta pe data de 1 aprilie de catre o societate de telefonie mobila, datorita unor facturi ... (vezi toată discuția)