am fost lovit in cap cu o bata(gen basebool)si am o rana la cap de10/7 cm;n-am fost internat in spital dar am fost la medicul legist si voi primi certif.medico-legal,autorul a fost prins,mai sunt 2 instigatori+un complice(fapta a fost premeditata).intrebarea este:unde se incadreaza fapta si cam ce pedeapsa vor primi;voi primi avocat din oficiu sau trb sa-mi angajez unul...multumesc anticipat!
martorul are 16 ani.....si apar date noi de la o zi la alta,fiica mea in varsta de 13 ani i-a vazut pe instigatori impreuna,cu o ora inainte de producerea faptei,apropo,fiica mea poate sa depuna marturie?
Da. ambii pot fi martori in proces, dar fiica dvs va trebui sa fie ascultata in prezenta unuia dintre parinti, iar instanta va aprecia daca declaratia acesteia serveste la aflarea adevarului.
stati asa ! incadrarea unei fapte la tentativa de omor nu depinde ABSOLUT DELOC de nrul de zile de ingrijiri medicale !
tentativa de omor se va retine daca se va demonstra intentia agresorului sa va ucida. O lovitura cu un obiect contondent in zona capului de foarte multe ori demonstreaza intentia criminala.
Repet : nu conteaza cate zile de ingrijiri medicale vi se da ! Si daca rata si nu pateati nimic tot se putea incadra fapta la tentativa de omor
Nu a spus nimeni ca incadrarea la infractiunea de omor (tentativa) se face dupa nr de ingrijiri medicale. Era vorba de nr de ingrijiri medicale pt incadrarea la o infractiune de vatamare in situatia in care nu este vorba despre tentativa de omor.
Pt incadrarea la tentativa de omor este necesar certificatul medico-legal deoarece in acesta se insemneaza daca viata victimei a fost pusa in pericol, intensitatea loviturii, nr de lovituri,ce zona a capului a fost lovita, ce traumatisme a suferit victima etc pt a se determina intentia atacatorului asa cum ati spus si dvs.