avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces recuperare salarii, firma in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces recuperare salarii, firma in insolventa

Salut.
Urmeaza sa incep in curand un proces pt recuperarea salariilor neplatite pe ultimele 3 luni, iar la scurt timp dupa aceea firma va incepe procedurile de insolventa. Ce se intampla cu procesul meu atunci? Se suspenda? Continua in paralel? Pot face ceva sa suspend eu procedura de insolventa pt a-mi recupera banii mai repede? Ce pot face efectiv, pt a-mi recupera banii cat mai repede?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:12, 24 Aprilie 2014
Spuneti-mi, va rog, cele trei luni pentru care se pot plati bani din fondul de garantare sunt anterioare intrarii in insolventa sau ridicarii dreptului de administrare? Multumesc!
Legiuitorul nu face distinctie in ceea ce priveste stabilirea exacta a perioadei - anterioara sau ulterioar intrarii in insolventa - pentru care se acorda acea suma .
Suma totală a creanţelor salariale suportate din Fondul de garantare nu poate depăşi cuantumul a 3 salarii medii brute pe economie, pentru fiecare salariat.
Daca societatea intra in faliment si administratorul judiciar nu depune actele pentru recuperarea salariilor din fondul garantat, ce pasi putem urma sa ne recuperam macar o parte din bani? Mai putem apela la acest fond dupa falimentul societatii? Se poate reclama undeva admistratorul judiciar daca refuza sa ne sprijine in recuperarea banilor? Multumesc!
Cel mai bine in aceasta situatie intrebati la AJOFM.

Daca administratorul judiciar va cauzeaza un prejudiciu prin nedepunerea acelor documente, atunci il puteti actiona in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii restante achitate din fondul de garantare redguy973 redguy973 Buna seara, Lucrez la firma ROMSTRADE ,firma aflata in insolventa,iar de salariile restante pe lunile septembrie,octombrie si noiembrie intreband la AJOFM ... (vezi toată discuția)
Salarii neplatite LunguTeodor LunguTeodor Am fost concediat in 2012 septembrie.Firma unde am lucrat imi datoreaza salariile pe ultimele 4 luni lucrate. Firma este in insolventa. Am intentat proces si ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa -fond de garantare a salariilor inorog inorog Buna ziua. am urmatoarea problema.Firma in insolventa, de curand s-a ridicat dreptul de administrare a societatii .Actele contabile sunt la DIICOT.Firma de ... (vezi toată discuția)