avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia are nevoie de informatii despre locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia are nevoie de informatii despre locatari

Pentru completarea cartii de imobil si evidenta proprietarilor din bloc, a chiriasilor, am cerut prin avizier copii dupa actele de proprietate, prima pagina (sa nu fie suspiciuni, barata). Ne confruntam cu problema ca nu stim cine sunt proprietari si cine sunt chiriasi si dumnealor nu vor sa comunice. Blocul e plin de chiriasi care spun ca sunt proprietari, chiar semneaza tabele convocatoare pentru adunari generale, ei nefiind nici membri de asociatie nici proprietari in cladire.
Politia a spus ca ne ajuta dar doar cu 4-5 apartamente, in rest sa ne descurcam singuri. Ce pot eu face ca presedinte pentru a avea aceste acte si informatii despre locatari? Pot scrie la finante, la primarie sa ne dea suport si informatii?
Mersi.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 18:05, 30 Ianuarie 2012
@proprietaru,
Gresiti. Eu pot sa fiu proprietar, dar sa nu fiu membru al as. prop. daca nici nu am semnat acordul de asociere la constituire as. prop. si nici mai tarziu nu mi-am manifestat aceasta dorinta.
Deci, nu pot sa fiu mebru al as. prop., daca nu sunt proprietar. Clar?

In alta ordine de idei, zici ca Politia are o situatie a proprietarilor? Serios? Te mai informezi matale si dupa aceea mai scrii pe-aici! Chiar este pentru prima data cand aud o asemenea ciudatenie: asociatia actioneaza in instanata (pe cine) ca sa sa ce, ca instanta sa se informeze la politie despre proprietar, apoi executi apartamentul. cum sa executi apartamentul frate, ce-i asta este fiinta sau lucru... vorba scriitorului.
Domnule, aici oamenii au probleme serioase si dumneata vii aici cu ”cucuri”, pai se poate?
Politia mi-a spus ca ei fac verificari dar la doar 4-5 apartamente, ca in rest e treaba noastra si politia tot la noi vine pentru informatii despre bloc, nu au alta sursa pentru ca nu sunt interesati nici aia sa faca mare lucru.
O sesizare din partea asociatiei la administratia financiara ca sunt apartamente cu chiriasi nedeclarati la noi e posibila?
Greu....
Costica33 a scris:

Ce pot eu face ca presedinte pentru a avea aceste acte si informatii despre locatari? Pot scrie la finante, la primarie sa ne dea suport si informatii?
Mersi.

Ce fel de presedinte esti dumneata cand nu cunosti prevederile legii 230/2007 si legea proprietatii private?

Un presedinte trebuie sa fie in primul rand comunicativ cu locatarii -fara politie-.

Conform legii 230/2007,presedintele trebuie sa apere interesele locatarilor din condominiu.
Problema proprietatii private apartine proprietarului de drept,care are voie sa inchirieze locuinta privata.
Obligatia conducerii asociatiei este sa incheie contractele de asociere cu propietarii care vor depune actele de propietate in copie anexat la actul de asociere.
Propietarul declara pe propria raspundere numarul de persoane din locuinta sa.
Metoda de informatii rautacioase si eronate a unor babaciuni care nu au ce face in blocurile de locuinte,creeaza grave neantelegeri cu cei de la asociatie care incarca listele de plata pe baza unor barfe neantemeiate si ilegale.
Daca se respecta legea 230/2007 corespunzator,prin convocarea legala cu tabel nominal (nu cu afisari ori hartii puse in cutiile postale) ,apoi,sa aiba loc adunari generale legale,si sa nu fie incarcari abuzive si ilegale a listelor de plata se pare ca nu pot fi invocate nemultumiri.
Daca locatarii nici nu stiu cine conduce o asociatie si pentru ce pretind sume de bani lunar-daca nu fac nimic,este normal sa apara procese ori scandaluri in condominiu.

Deci,singura solutie este comunicarea directa cu propietarii si cu chiriasii care trebuie sa aiba contract de inchiriere legal ca sa fie ok.

Succes !

Costica33 a scris:

Ce pot eu face ca presedinte pentru a avea aceste acte si informatii despre locatari?

Pputeti solicita aceste documente cu ocazia platii cotelor de intretinere
Eventuala sesizare la autoritatea fiscala este de prisos ,deoarece respectiva autoritate nu are obligatia sa comunice tertilor ,date privitoare la titulari de rol fiscal ,date care detin anume incadrare de date personale ...a caror publicare sau informare are incadrare penala
da, da, da. s-a incercat prin incasare... dar dau numele proprietarilor si ei nu sunt aia...
vad cum ma descurc, mersi

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere/asociatie proprietari cristina86m cristina86m Locuiesc intr-un apartament inchiriat care are unele datorii la intretinere inca dinainte sa ma mut eu in acest apartament. Din acest motiv, presedinta ... (vezi toată discuția)
Administratori de bloc suciu_diana suciu_diana Buna ziua, s-a pus in vigoare si de cand, propunerea legislativa prin care administratorii comunica chiriasii din bloc? Multumesc. (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari vrea să ii dau copie după actele de proprietate. sunt legale aceste pretenții? corcodel62 corcodel62 In opinia mea este ilegal ca presedintele sa imi ceara sa ii dau o copie dupa actul de proprietate. In baza carei legi, articol? Da e firesc sa ii arat actul ... (vezi toată discuția)