@proprietaru,
Se pare ca avem impresii gresite, unul despre altul. Eu ma dau mare pe-aici, iar dumneata dai niste raspunsuri de se trezesc copiii din somn!. Daca nu ai observat, nu sunt singurul care am atras atentia ca in marea lor majoritate, raspunsurile dumitale sunt ” aiurea in tramvai” = ”cucuri”... Domnule, vorbeste pe intelesul nostru ca altfel nu are nici-un rost...
Hai sa clarificam raspunsurile date de noi pe acest topic.
Vine utilizatorul @Costica33 si arata ce probleme are dansul in legatura cu proprietarii din asociatia sa, ca nu depun copii ale actelor de proprietate sau daca le-au depus la infiintarea as. prop. (50% + 1) - conditie obligatorie pentru primirea dosarului la judecatorie. Sau chiar daca cei 50%+1 dintre proprietari le-au adus, este posibil ca o parte sa-si fi instrainat proprietatea fara a se mai sinchisi de asociatie, nemaivorbind de ceilalti 49% dintre proprietari care nu le-au adus din prima... Discutam de exemple ipotetice. Bun, acum la dansul totul este neclar, nu stii cine este proprietar, asa-zisii chiriasi se dau drept proprietari, deci toate actiunile lor sunt in afara legii... Acest lucru este reclamat de om si ne cere parerea. Cum este pe la noi? Cum am procedat?
Ei, fiecare dintre participantii la discutie si-au exprimat punctul de vedere, ce am spus eu s-a citit si nu cred ca am raspuns bazaconii, ci pur si simplu i-am dat dreptate omului, am afirmat ca este o situatie nashpa, dar pe care va trebui sa o scoata la capat.
Ce zici matale? Uite ce zici in ultimul post - raspund pe puncte, fara a mai scrie ce ai scris:
1. Pai cum sa va contrazicem? Daca esti membru al asociatiei trebuie sa fii obligatoriu proprietar. Poti sa stai la Honolulu, daca ai cumparat o garsoniera in blocul respectiv se cheama ca esti proprietar, dar nu esti automat si membru al asociatiei, - se stie, da? Nu trec mai departe pana nu clarificam un alt aspect: sa zicem ca la infiintarea as. prop. nu ai fost ”membru fondator” - din diverse motive, deci nu ai depus copii dupa actul de proprietate, nu ai semnat acordul de asociere. Ce esti? Esti proprietar si atat. Bun, vrei sa devii membru al as. de proprietari, legea iti permite acest lucru, mergi la asociatie, soliciti in scris acest lucru, semnezi acordul de asociere, iar presedintele iti spune sa-i prezinti actul de proprietate, eventual o copie dupa cartea de identitate - pentru ca el nu are de unde sa stie cine esti dumneata si ce statut ai in asociatie; daca nu esti trecut in Cartea de imobil, cu aceasta ocazie, intri in randul lumii.
2. Pentru ca prea sustii ca politia are date despre toti proprietarii domiciliilor, te rugam sa ne convingi de acest aspect. Eu am alta parere, dar mai stii? Acum este mai simplu cu unificarea bazelor de date. Ramane sa ne demonstarti nitel acest mic detaliu... Cu chiriasii, da aveti dreptate, politia habar nu are pe unde se mai oplosesc, dar tocmai aceasta era si problem pusa in topic de @Costica33, poate ai observat si dumneata...
3. In legatura cu acest raspuns, nu cred o iota din ce scrii. Dezvolta frate putin, scrie in lb. romana ce vrei sa zici ca, personal nu inteleg nimic. Deci unde te duci, la Judecatorie, ce soliciti, cum soliciti, este o procedura pe care dumneata o cunosti si noi nu stim? Faza cu usa si comunicarea, executarea prin licitatie a apartamentului este reala (cu toate ca nu era vorba de executarea proprietarului sau a apartamentului, ci de aflarea numelui proprietarului)? Ai idee cum se ajunge la executarea unui proprietar sau ai vazut un film cu toate acestea? Clarifica aceste lucruri si mai stam de vorba, altfel ramane cum am zis in mesajul anterior. Scrii ”cucuri” si cel putin eu, le tratez ca atare!
Din ce stiu eu, este ca politia poate da relatii despre un proprietar in baza unei cereri. Dar, pentru a da curs cererii proprietarul este intrebat inainte daca este de acord sa se divulge date personale despre el. In mod normal, o persoana care nu are nimic de ascuns, v-a fi de acord. Daca acesta nu doreste... . :thumbdown:
@johnpescar, pai cam asa stiu si eu, dar depinde cine intreaba...
Noi discutam aici despre lucruri mult mai simple... Daca in lege se spune ca la dobandirea proprietatii, esti obligat sa depui in copie, actul de proprietate, pai mai este loc de discutie?
Uite ce am patit noi in urma cu cativa ani:
Am avut in asociatie un cetatean care locuia singur intr-un apartament si timp de vre-o doi ani nu a achiatat nici-ul leu la intretinere. Crede-ma, as. locatari a facut tot ce i-a sta in putinta, dar nu am reusit, asfel incat dupa doua somatii l-am actionat in instanta. Numele l-am luat din situatia cartii de imobil. Procesul s-a derulat normal, omul nu a contestat nimic, parca era imun la tot ceea ce faceam noi... Sentinta civila a fost investita cu formula executorie si data la ex. judecatoresc, care, surpriza, a descoperit ca nu cetateanul este proprietarul apartamentului, ci tatal acestuia... Ce-i de facut in acest caz? L-am cautat pe adevaratul proprietar, i-am aratat cum sta treaba. Omul ne-a spus ca da, el este proprietarul de drept, dar ca a donat acest ap. fiului sau - fara acte desigur si ca daca pe acesta nu-l intereseaza, este treaba lui si ca nu este dispus sa mai cheltuie nici-un leu...! Am fost nevoiti sa-l actionam in instanta, de data aceasta pe adevaratul proprietar, acesta nu s-a prezentat la nici-o sedinta din cate stim noi si lucrurile s-au terminat prin vanzarea la licitatie a apartamentului si asociatia si-a recuperat tot debitul. Toata daraveaua a durat peste un an de zile.
Deci despre asta este vorba pana la urma. In fond as. prop. trebuie sa discute numai cu proprietarul. Poate discuta si cu chiriasul daca are contract de inchiriere in regula si daca eventual are o procura de la proprietar. Dar cine procedeaza asa?