avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... la angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

la angajare

AM avut anul trecut depus un dosar ptr angajare la un angajator,am fost la acesta si ma trimis la A.J.O.F.M sa imi de repartitie la el sa ma angajeze
A.J.O.F.M mia spus ptr ca nu a declarat locuri vacante nu poate sa imi dea repartitie si sa declare firma la A.J.O.F.M ca are locuri vacante ca sa va ea din somaj.
MIA spus ca ma suna si da la firma mama sa dea la A.J.O.F.M sa ma ia din somaj este aproape trecut de 9 zile si nici firma nu ma anuntat nici A.j.o.f.m nu ma anuntat.
IN fata mia spus ca ma angajeaza firma.
DAR A.J.O.F.M mia spus daca te angajeaza firma aduci contractul si suspendam somajul sau il intrerupem.
ATUNCI ce trebuie sa ii spun angajatorului cum sa fie mai bine ori ma angajeaza direct sau ma ea din somaj si acasa sa stau e greu din somaj.
CUM trebuie sa ii spun ori ma angajeaza sau nu sa stiu ce am de facut.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:55, 10 Mai 2012
perioada de proba este de 3 luni angajatorul beneficiaza de facilitati pe urma uni somer si dupa aceia nu mai il semneaza nu este obligat sa il prelungeasca.
Perioada de proba face parte din CIM, nu se face separat un contract pentru perioada de proba si unul pentru dupa aceea.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
PUN o ultima intrebare pot sa fac o CERERE la A.J.O.F.M sa cer pe propria mea raspundere o dispozitie la firma unde trebuie sa ma angajez ca pina firma trimite locurile disponibile sa imi dea dispozitie sa ocup locul de munca.
SI A.J.O.F.M sa trimita direct dispozitia la firma sau imi da mie personal.
1. Incercati dar AJOFM nu elibereaza dispozitii de repartizare decat in baza unei liste a locurilor de munca vacante tramsise de angajator.

2. - V-am mai spus ca angajatorul va poate incheia CIM si fara dispozitie de repartizare dar se pare ca nu cunoaste legea si "o tine ca Ivan cu fluierul".
- Daca tine mortis sa aiba dispozitia de repartizare atunci sa faca lista cu locurile de munca vacante si sa o trimita la AJOFM.
AVETI dreptate dar am depus o CERERE la A.J.O.F.M in conformitate cu prevederile art 1 din legea nr 76/2002 si am cerut A.J.O.F.M sa solicite locul de munca vacant la firma unde mia cerut repartitie de la A.J.O.F.M dar aceasta firma nu a declarat locul vacant.
SI ca A.J.O.F.M sa solicite ei le-am dat nr de tel si faxul .
LE-AM trecut nr meu de tel personal dar in cit timp trebuie A.J.O.F.M sa rezolve probl ema aceasta ptr solicitarea unui loc de munca in 3 zile, 5 zile sa imi comunici.
ESTE interesul ca institutia de stat sa ajute un om in cautarea unui loc de munca.

Alte discuții în legătură

Repartitie de la a.j.o.f.m ContSters237987 ContSters237987 SINT somer inregistrat si am avut un dosar la un angajator acesta ma chemat sa imi faca angajarea. ANGAJATORUL unde ma angajez ma trimis la A.J.O.F.M sa imi ... (vezi toată discuția)
Dispozitie repartizare somaj remuspr remuspr Este necesara dispozitie de repartizare in cazul unui contract de munca incheiat cu un pensionar ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Repartitie de la ajofm dumilor dumilor Buna ziua! Am o firma noua, fara salariati deocamdata. Vreau sa angajez un sofer. Trebuie sa solicit repartitie de la AJOFM? Pentru aceasta repartitie merge ... (vezi toată discuția)