avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... la angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

la angajare

AM avut anul trecut depus un dosar ptr angajare la un angajator,am fost la acesta si ma trimis la A.J.O.F.M sa imi de repartitie la el sa ma angajeze
A.J.O.F.M mia spus ptr ca nu a declarat locuri vacante nu poate sa imi dea repartitie si sa declare firma la A.J.O.F.M ca are locuri vacante ca sa va ea din somaj.
MIA spus ca ma suna si da la firma mama sa dea la A.J.O.F.M sa ma ia din somaj este aproape trecut de 9 zile si nici firma nu ma anuntat nici A.j.o.f.m nu ma anuntat.
IN fata mia spus ca ma angajeaza firma.
DAR A.J.O.F.M mia spus daca te angajeaza firma aduci contractul si suspendam somajul sau il intrerupem.
ATUNCI ce trebuie sa ii spun angajatorului cum sa fie mai bine ori ma angajeaza direct sau ma ea din somaj si acasa sa stau e greu din somaj.
CUM trebuie sa ii spun ori ma angajeaza sau nu sa stiu ce am de facut.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:55, 10 Mai 2012
AM primit un raspuns de la de la A.J.O.F.M conform art 10 angajatori au obligatia sa comunice agentilor ptr ocuparea fortei de munca ptr locurile de munca vacant in termen de 5 zile lucratoare si A.J.O.F.M nu are competenta de a solicita unui angajator sa comunice anumite locuri vacante.
REPREZENTANTUL firmei ma trimis la A.J.O.F.M ptr repartitie pe data de 17.01.2012 dar iam comunicat ca nu imi poate da repartitie daca nu a declarat locuri vacante si am vb cu reprezentantul firmei mia spus dosarul e aprobat dar locul e blocat de la FIRMA MAMA dar in situatia asta ce fac cum voi proceda anunt firma mama daca ma preia din somaj sau daca nu ori ma angajeaza sa mi se comunice da sau nu sa stiu ce fac mai departe.
COMUNIC cu firma mama direct sa primesc un raspuns in final prin telefon sau E-MAIL cum voi proceda in final.
1. Am ajuns iar in punctul de unde a plecat discutia noastra.

2. AJOFM v-a dat acelasi raspuns pe care vi l-am dat si eu.

3. Reprezentantul angajatorului este un neprofesionist si un necunoscator al legii.

4. Trebuie sa inteleaga ca va poate incheia CIM si fara repartitie de la AJOFM.

5. Apoi sa respecte prevederile Legii 76/2002:

Art. 10.
(1) Angajatorii au obligaţia sã comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncã, în cãror razã îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncã vacante, în termen de 5 zile lucrãtoare de la vacantarea acestora.
...
Art. 113. - Constituie contravenţie urmãtoarele fapte:
a) necomunicarea lunarã a locurilor de muncã vacante prevãzute la art. 10;
...
(1) Contravenţiile prevãzute la art. 113 se sancţioneazã dupã cum urmeazã:
a) cele prevãzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendã de la 3.000 lei la 5.000 lei;
...
6. Luati legatura cu conducerea firmei poate gasiti acolo o persoana mai destupata la minte.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
CA sa trimit E-MAIL la alt A.J.O.F.M din tara ca sa ma ajute cu un loc de munca il orasul respectiv care au angajatori care fac deplasari cu cconditii de munca poate sa ma ajute daca sint din alt oras.
AM participat la bursa locurilor de munca am depus CV la angajatori in meseria care am lucrat a zis ca ma contacteaza,am depus CV la angajatori care au dat anunturi in ziar,pot solicita repartitie de la A.J.O.F.M daca ma poate ajuta cu un loc de munca somajul mi se termina pe data de 29.06.2012 sa cer ca A.J.O.F.M sa ma ajute ca somer ce fac dupa aceia daca nu am loc de munca.
FAC o cerere conform legi 76/2012 la A.J.O.FM sa ma ajute.
1. Dvs. nu ati inteles nimic din raspunsurile anterioare.

2. Orice angajator va poate angaja si fara dispozitie de repartizare de la AJOFM, dupa care va duceti la AJOFM cu o copie dupa CIM si va face incetarea sau suspendarea indemnizatiei de somaj.

3. - AJOFM nu are obligatia sa ia legatura cu angajatorul si sa ii ceara lista cu locurile de munca vacante.
- Asta este obligatia legala a fiecarui angajator.

4. AJOFM va poate ajuta numai adaca are lista de lucri de munca vacante si atuinci va elibereaza o dispozitie de repartizare.

Alte discuții în legătură

Repartitie de la a.j.o.f.m ContSters237987 ContSters237987 SINT somer inregistrat si am avut un dosar la un angajator acesta ma chemat sa imi faca angajarea. ANGAJATORUL unde ma angajez ma trimis la A.J.O.F.M sa imi ... (vezi toată discuția)
Dispozitie repartizare somaj remuspr remuspr Este necesara dispozitie de repartizare in cazul unui contract de munca incheiat cu un pensionar ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Repartitie de la ajofm dumilor dumilor Buna ziua! Am o firma noua, fara salariati deocamdata. Vreau sa angajez un sofer. Trebuie sa solicit repartitie de la AJOFM? Pentru aceasta repartitie merge ... (vezi toată discuția)