avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... la angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

la angajare

AM avut anul trecut depus un dosar ptr angajare la un angajator,am fost la acesta si ma trimis la A.J.O.F.M sa imi de repartitie la el sa ma angajeze
A.J.O.F.M mia spus ptr ca nu a declarat locuri vacante nu poate sa imi dea repartitie si sa declare firma la A.J.O.F.M ca are locuri vacante ca sa va ea din somaj.
MIA spus ca ma suna si da la firma mama sa dea la A.J.O.F.M sa ma ia din somaj este aproape trecut de 9 zile si nici firma nu ma anuntat nici A.j.o.f.m nu ma anuntat.
IN fata mia spus ca ma angajeaza firma.
DAR A.J.O.F.M mia spus daca te angajeaza firma aduci contractul si suspendam somajul sau il intrerupem.
ATUNCI ce trebuie sa ii spun angajatorului cum sa fie mai bine ori ma angajeaza direct sau ma ea din somaj si acasa sa stau e greu din somaj.
CUM trebuie sa ii spun ori ma angajeaza sau nu sa stiu ce am de facut.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:55, 10 Mai 2012
cind A.J.O.F.M da repartie la un angajator si somerul nu ii convine conditiile care ii spune acel angajator drept razbunare,angajatorul trece refuz si in situatia asta ce face somerul.CE le spun celor de la A.J.O.F.M sa le dau nota explicativa in scris.
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeaza:
...
d) la data refuzului nejustificat de a se incadra intr-un loc de munca conform pregatirii sau nivelului studiilor;
...

2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art. 25.
Prin refuz nejustificat, prevazut la art. 44 lit. d) si e) din lege, se intelege situatia in care beneficiarul indemnizatiei de somaj nu accepta solutiile legate de incadrarea in munca sau, dupa caz, calificarea ori recalificarea sa, oferite pe baza consilierii sau medierii, precum si situatia in care nu a prezentat dovada prevazuta la art. 41 alin. (1.2 ) din lege.

3. - Asadar daca nu sunteti de acord cu solutiile propuse de angajator puteti refuza postul.
- Pentru a nu pierde indemnizatia de somaj trebuie sa convingeti Agentia de Somaj ca refuzul dvs. este justificat.
"Solutiile legate de incadrarea in munca" ,reprezinta in acest caz tocmai oferta pt.un loc de munca ce i-a fost prezentata de catre ALOFM in cf. cu pregatirea si experienta sa si pe care a refuzat-o.Prin refuzul acelui loc de munca,plata indemnizatiei de somaj inceteaza ,in cf. cu prevederile art.44(d)din lg.76/2002.
Daca se considera nedreptatit si nemultumit fiind de decizia de incetare a platii indemnizatiei,emisa de AJOFM,o poate contesta in termenul legal,motivand cu argumente refuzul angajarii.
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2012
ContSters136493, utilizator
dar A.J.O.F.M trebuie sa inteleaga pe somer, daca somerul nu poate face fata la acel loc de munca si stie ca altii a lucrat si sia batut joc de ei si angajatorul il vrea sa il angajeze pe somer,eu ca somer fac contestatie la conducerea A.J.O.F.M.
DAR daca angajatorul il angajeaza pe baza repartitiei angajatul trebuie sa aduca contractul la A.J.O.F.M.
O ultima intrebare daca ma angajez si trimit in scris pe propria mea raspundere un E-MAIL la A.J.O.F.M sa imi suspende somajul si primesc in continuare conf legi 30% din indemnizatia de somaj.
1. Pentru a se suspenda plata indemnizatiei de somaj trebuie sa prezentati la AJOFM o copie dupa CIM incheiat pe o perioada determinata de cel mult 12 luni.

2. Copia dupa CIM nu o puteti trimite prin e-mail.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartitie de la a.j.o.f.m ContSters237987 ContSters237987 SINT somer inregistrat si am avut un dosar la un angajator acesta ma chemat sa imi faca angajarea. ANGAJATORUL unde ma angajez ma trimis la A.J.O.F.M sa imi ... (vezi toată discuția)
Dispozitie repartizare somaj remuspr remuspr Este necesara dispozitie de repartizare in cazul unui contract de munca incheiat cu un pensionar ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Repartitie de la ajofm dumilor dumilor Buna ziua! Am o firma noua, fara salariati deocamdata. Vreau sa angajez un sofer. Trebuie sa solicit repartitie de la AJOFM? Pentru aceasta repartitie merge ... (vezi toată discuția)